Connect with us

Stadiul lucrărilor la Aeroport – gradul de execuție a ajuns la 55%

Proiecte publice

Stadiul lucrărilor la Aeroport – gradul de execuție a ajuns la 55%

Lucrările la Aeroport continuă într-un ritm care va permite, cel mai probabil, finalizarea obiectivului în decembrie 2023. În prezent, sunt atacate mai multe fronturi: terminalul, parcarea, împrejmuirea perimetrală și parcul fotovoltaic. Între timp, datele de trafic pe luna iulie arată un nou record: au fost înregistrați peste 250.000 de pasageri.

Potrivit oficialilor aerogării ieșene, de câteva zile a început montarea burdufurilor (tuneluri care permit îmbarcarea în avion din terminal, fără a mai fi necesară intrarea pe pistă), se lucrează la extinderea parcării (aceasta va fi dată parțial în folosință la mijlocul lunii septembrie), iar, în curând, va începe montarea panourilor fotovoltaice (structurile sunt deja amenajate).

Totuși, față de planurile inițiale, Aeroportul nu a reușit să elimine restricțiile de circulație – promisiunea inițială era că acest lucru se va-ntâmpla la mijlocul lunii august, măsuri de restricționare a accesului fiind prelungite până în septembrie.

„A început o nouă etapă a lucrărilor de extindere a parcării. Se intervine cu utilajele pe suprafața de beton de la terminalul T1 și în paralel pe terenul din dreptul noului terminalul. Lucrările pe această porțiune se vor încheia până la jumătatea lunii septembrie, când parcarea va fi redată parțial publicului”, se arată într-o informare a Aeroportului Iași.

Conform Consiliului Județean, autoritatea tutelară a aeroportului, gradul de realizare a proiectului este, în prezent, de 55%.

Din T4 vor putea fi văzute avioanele când aterizează/decolează

„În prezent, pe șantier sunt aproximativ 450 de lucrători. S-a început instalarea aviobridge-urilor la noul terminal, un pas important în acest proces, iar prima etapă a lucrărilor la noua parcare a fost finalizată.
De asemenea, au început lucrările la proiectul de protecție perimetrală pe aeroport, proiect prin care se va asigura un grad sporit de securitate, prin supravegherea pe timp de zi și de noapte a gardului perimetral cu o rețea de camere video, radare și senzori. Valoarea proiectului este de 2 milioane euro, termenul de finalizare a lucrărilor fiind de 3 luni”, a precizat administrația județeană.

La rândul lui, șeful Aeroportului Romeo Vatră a subliniat că instalarea aviobridge-urilor este realizată de o echipă de specialiști străini de la TKE. „E o premieră pentru Iași, aeroportul din Iași va fi al doilea din țară dotat cu burdufuri și primul care va avea un parc fotovoltaic, lucrările la acesta se vor încheia luna viitoare. Cele trei scannere de bagaje de cală sunt pe drum, din SUA au ajuns în Germania, le așteptăm într-o săptămână”, a spus Romeo Vatră.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Proiecte publice

To Top