Connect with us

Investiție de peste 21 mil. lei la un spital ieșean: fondurile sunt asigurate în cadrul PNRR

Proiecte publice

Investiție de peste 21 mil. lei la un spital ieșean: fondurile sunt asigurate în cadrul PNRR

Spitalul „Dr. C. I. Parhon” a lansat o licitație pentru modernizarea și dotarea unității în cadrul unui proiect PNRR: valoarea contractului se ridică la peste 21 milioane lei, iar principalul scop este combaterea infecțiilor nosocomiale.

Potrivit caietului de sarcini, vor fi reabilitate corpurile C1 (parter parțial și etaj 3 parțial) și C2 (etaj 1), vor fi achiziționate echipamente medicale pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale și va fi dezvoltat laboratorul de analize de microbiologie, inclusiv la nivel de dotări.

„Obiectivul proiectului propus a fi implementat necesită: reabilitarea, modernizarea şi dotarea infrastructurii existente în vederea organizării în cadrul spitalului a unor structuri de boli infecţioase pentru izolarea, gruparea şi tratarea pacienţilor cu IAAM (Infecţii Asociate Actului Medical) determinate de microorganisme MDR şi cu infecţii cu clostridium difficile, dezvoltarea laboratorului de analize de microbiologie specializate, achiziţionarea de echipamente destinate reducerii IAAM”, se arată în documentația de atribuire.

Modernizările constau în reconfigurarea partiului prin desfacerea pereţilor de compartimentare, re-compartimentări, înlocuire totală a finisajelor interioare, etc. De asemenea, se vor propune spaţii medicale şi condiţii de funcţionare conform standardelor actuale care să îmbunătăţească actul medical. Lucrările de intervenţie propuse nu vor influenţa starea fizică a sistemului structural. La parterul corpului C1, va fi făcută o extindere cu 40 mp pentru construirea de grupuri sanitare.

Termenul de execuție a lucrărilor este octombrie 2024, în condițiile în care licitația a fost lansată cu clauză suspensivă.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top