Connect with us

Începe proiectarea pasajului rutier peste calea ferată de la ieșirea din Lețcani spre Podu Iloaiei

iesire letcani spre podu iloaiei

Proiecte publice

Începe proiectarea pasajului rutier peste calea ferată de la ieșirea din Lețcani spre Podu Iloaiei

Firma ieșeană TQM Management va proiecta lucrările în cazul a șase pasaje rutiere pe drumuri naționale (Prahova, Ilfov și Iași), unul dintre acestea fiind la ieșirea din Lețcani, peste calea ferată, spre Podu Iloaiei. Pasajele au asigurată finanțarea și pentru lucrări, de la Banca Europeană pentru Investiții (BEI).

Pasajul asigură traversarea denivelată a căii ferate de la Lețcani și, în același timp, virajul spre Dumești. Valoarea estimată a contractului pentru studiul de fezabilitate aferent acestui pasaj este de circa 750.000 lei, fără TVA.

„Obiectivul general al proiectului este creșterea gradului de siguranță rutieră prin scăderea numărului de accidente rutiere produse pe DN28. Obiectivul specific este de a aduce îmbunătățiri în ceea ce privește viteza de călătorie, prin descongestionarea traficului traficului pe DN28, îmbunătățind astfel și conectivitatea la nivel regional. Îmbunătățirea condițiile de circulație la nivel de rețea rutieră națională de transport inclusiv sub aspect de siguranță rutieră, reducerea emisiilor poluante, reducerea costurilor de operare”, se arată în caietul de sarcini.

Potrivit documentației de atribuire, proiectantul va întocmi următoarele documentații:

  • studiul de fezabilitate (inclusiv o expertiză tehnică întrucânt lucrările se conectează la o structură existentă)
  • proiect pentru obținerea autorizației de construire
  • acordare de asistență tehnică pentru întocmirea documentației de atribuire a contractului de realizare proiect tehnic și execuție lucrări

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top