Connect with us

O singură unitate medicală din Iași prinde finanțare PNRR: 13 milioane lei pentru Spitalul Parhon

Proiecte publice

O singură unitate medicală din Iași prinde finanțare PNRR: 13 milioane lei pentru Spitalul Parhon

În urma suplimentării bugetului alocat pentru finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), o singură unitate medicală din judeţul Iaşi a beneficiat de aprobarea proiectului, din cele opt aflate în lista de rezervă, scrie „Ziarul de Iași”.

Este vorba despre reabilitarea, modernizarea, extinderea prin supraetajare, echiparea şi dotarea Ambulatoriului de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”. Bugetul solicitat pentru această investiţie este de aproximativ 13,2 milioane de lei, iar diferenţa până la 17 milioane de lei, care reprezintă valoarea totală a proiectului, fără TVA, va urma să fie contribuţie proprie.

Mai exact, până în luna octombrie 2024 va fi reabilitat, modernizat şi extins prin supraetajare corpul C11, urmând să fie echipat şi dotat cu echipamente medicale. Corpul C11 este corpul de clădire în care a funcţionat până în urmă cu câţiva ani Centrul de Dializă Fresenius Nephrocare, aflat în curtea spitalului.

Astfel, acesta va fi transformat complet în ambulatoriu, urmând să aibă în noua structură un număr de 12 specialităţi, dintre care opt specialităţi noi propuse, la care se vor adăuga patru specialităţi extistente şi o capacitate de a trata 10.847 de persoane pe an.

Citește articolul integral în ZDI

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top