Connect with us

CNAIR poate semna contractul de lucrări pentru capătul vestic al sectorului montan din A8

Trafic

CNAIR poate semna contractul de lucrări pentru capătul vestic al sectorului montan din A8

CNAIR va semna săptămâna viitoare contractul de lucrări pentru capătul vestic al sectorului montan din autostrada A8, pe porțiunea de circa 30 km între Tg Mureș și Miercurea Nirajului, în urma unei decizii favorabile în instanță.

Potrivit ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu, semnarea va avea loc cel târziu la finalul săptămânii viitoare. Procedura de licitația a fost câștigată de turcii de la Nurol, dar trei contestații depuse ulterior au tergiversat semnarea contractului. Zilele trecute, Curtea de Apel București a decis definitiv în favoarea Nurol, după ce, anterior, Strabag avusese câștig de cauză la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC).

Contractul de execuție vizează lucrări pe porțiunea dintre Târgu Mureș și Miercurea Nirajului (24,4 km), lucrări care vor fi cuprinde și legătura dintre A8 și A3 (2,4 km). Licitația a fost câștigată de compania Nurol, unul dintre cei mai cunoscuți constructori de autostrăzi din Turcia.

Traseul capătului vestic al sectorului montan, între Tg Mureș și Miercurea Nirajului – acesta este ultimul tronson de autostradă scos la licitație de CNAIR și care beneficiază de finanțare PNRR

Contractul de lucrări are valoare de 2,46 miliarde lei (fără TVA) include construcția a 36 de poduri, pasaje, viaducte, dintre care un pasaj cu o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 256 metri. În ceea ce privește capătul estic al sectorului montan din A8, CNAIR a semnat contractul de lucrări cu grupul de firme UMB.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Trafic

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top