Connect with us

Cine sunt turcii care au câștigat licitația pentru capătul vestic al sectorului montan din A8: experiență bogată în construirea de autostrăzi

Autostradă construită de Nurol

Trafic

Cine sunt turcii care au câștigat licitația pentru capătul vestic al sectorului montan din A8: experiență bogată în construirea de autostrăzi

Compania de autostrăzi a anunțat că a desemnat câștigătorul pentru capătul vestic al sectorului montan din autostrada A8, respectiv porțiunea dintre Târgu Mureș și Miercurea Nirajului (24,4 km), lucrări care vor fi cuprinde și legătura dintre A8 și A3 (2,4 km).

Licitația a fost câștigat de compania Nurol, unul dintre cei mai cunoscuți constructori de autostrăzi din Turcia. Firma a fost înființată în urmă cu aproape 60 de ani și, de-a lungul timpului, a construit autostrăzi atât în Turcia, cât și în afara acestei țări.

Capătul vestic al sectorului montan din autostrada A8, între Tg Mureș și Miercurea Nirajului

„Contractul în valoare de 2,46 miliarde lei (fără TVA) include construcția a 36 de poduri, pasaje, viaducte, dintre care un pasaj cu o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 256 metri”, a declarat șeful CNAIR Cristian Pistol despre lucrările aferente capătului vestic al sectorului montan din A8.

Tuneluri construite de Nurol în Turcia

În afara Turciei, Nurol a construit în Arabia Saudită, Rusia, Turkmenistan, țări din Orientul Mijlociu și Africa de Nord. „Începând cu anul 2019, domeniul de activitate al Nurol s-a extins în 15 țări de pe trei continente datorită infrastructurii sale tehnologice și administrative superioare, poziției de lider în industria construcțiilor, peste 10.000 de personal tehnic și administrativ, utilaje puternice, parcul de echipamente și capacității de finanțare”, se arată pe site-ul companiei.

Nurol a finalizat proiecte (indiferent de tipul lor) în valoare de circa 12,5 miliarde euro și are în derulare proiecte de aproape 10 miliarde euro. Puteți consulta la acest link portofoliul companiei în ceea ce privește lucrări de infrastructură.

Inițiativa de a începe etapizat lucrările la autostrada A8 a aparținut Asociației Moldova vrea autostradă. În toamna anului 2020, asociația a trimis factorilor de decizie o solicitare prin care a cerut finanțare PNRR pentru capetele sectorului montan al autostrăzii A8, lucru care a devenit realitate.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Trafic

To Top