Connect with us

Unde va fi construit nodul rutier A7-A8: se fac deja lucrări pregătitoare [imagini din dronă]

Proiecte publice

Unde va fi construit nodul rutier A7-A8: se fac deja lucrări pregătitoare [imagini din dronă]

Un nod rutier de tip turbion va fi construit în județul Iași, la sud de Pașcani, în cadrul proiectului de construire a autostrăzii A7: nodul va avea 8 bretele și 12 pasaje. În prezent, se lucrează în zona de șantier pentru devierea unor rețele de utilități.

Nodul rutier va asigura intersecția autostrăzilor A7 și A8, iar constructorul este grupul de firme UMB, câștigător al licitației pentru realizarea celor 30 km de autostradă între Mircești – Pașcani (parte din A7).

VIDEO: Ștefan Liviu Stanciu

APIX.ro a analizat documentația tehnică aferentă nodului rutier care va asigura conectarea autostrăzilor A7 și A8. Printre altele, nodul rutier, de tip turbion, va avea nu mai puțin de 8 bretele și 12 pasaje. La acestea se adaugă 5 podețe de mici dimensiuni (casetate). Construirea nodului va avea drept consecință și relocarea unui drum județean (DJ208L). „Va fi o realizare inginerească de amploare”, spun specialiștii. Nodul acoperă o zonă în suprafață totală de peste 220 hectare.

Nodul se va întinde pe circa 2 km, cu bretele de-o parte și de alta.

Nodul rutier este amplasat pe raza teritorială a două localități: Stolniceni Prăjescu și Pașcani. Bretelele vor avea o rază cuprinsă între 400 și 600 metri. Pe toate bretelele, viteza de proiectare este de 80 km/h.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Proiecte publice

To Top