Connect with us

O universitate ieșeană cedează două hectare dintr-o avere de circa 250 hectare

Proiecte publice

O universitate ieșeană cedează două hectare dintr-o avere de circa 250 hectare

Universitatea pentru Științele Vieții (USV) a cedat circa două hectare de teren către comuna Miroslava, în condițiile în care autoritatea locală are un proiect de supralărgire a bretei de legătură între șoseaua de centură și un drum comunal (DC28).

Potrivit unei decizii recente a Guvernului, este vorba despre 1,67 ha – sunt mai multe parcele în lungul drumului care va fi supralărgit.

În context, amintim că USV coordonează consorțiul care va derula o investiție PNRR de 125 milioane lei pentru construirea unui campus universitar în zona Ezăreni. DC28 face legătură și cu amplasamentul unde va fi implementată investiția.

Acesta este terenul pe care va construit campusul din Ezăreni – centura delimitează latura estică a amplasamentului, iar breteaua de legătură este în dreptul fermei (singura construcție care se vede în interiorul suprafeței evidențiate cu roșu)

După cedarea celor aproape 2 ha, USV rămâne în administrarea a 248 ha (cu o valoare de peste 233 milioane lei) din proprietatea statului la Iași, după cum urmează:

  • 116 ha pe teritoriul administrativ al comunei Miroslava
  • 60,5 ha pe teritoriul administrativ al comunei Rediu
  • 51,1 ha aferente fermei Adamachi
  • 20 ha aferente campusului universitar

Suprafețele enumerate mai sus nu sunt singurele deținute sau administrate de USV Iași, dar despre averea imobiliară a universităților ieșene vom relata în articole viitoare.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Proiecte publice

To Top