Connect with us

A fost aprobată finanțarea PNRR pentru campusul din zona Ezăreni, un proiect de 125 milioane lei coordonat de USV

Parte din terenul unde sunt propuse construcțiile

Proiecte publice

A fost aprobată finanțarea PNRR pentru campusul din zona Ezăreni, un proiect de 125 milioane lei coordonat de USV

Proiectul campusului din zona Ezăreni, despre care APIX.ro a scris în luna februarie 2023, a fost aprobat spre finanțare în cadrul PNRR, iar până în vara acestui an va fi semnat contractul, au declarat pentru APIX.ro reprezentanți ai Universității de Științele Vieții, instituție care coordonează consorțiul care a propus investiția.

Ideea constă în crearea unei infrastructuri pentru învățământul dual, iar principala componentă constă în construirea unui campus în zona Ezăreni, unde USV pune la dispoziție un teren de peste 110 hectare. În total, investiția este estimată la peste 125 milioane lei.

„Proiectul AGRITECH a fost depus în februarie, a trecut de etapa de evaluare la Ministerul Educației și până în iunie 2023 va fi semnat contractul de finanțare. Documentațiile tehnico – economice detaliate se vor realiza în lunile următoare”, se arată într-o informare a USV trimisă redacției APIX.ro.

Acesta este amplasamentul. Terenul este în proprietatea statului român și este în administrarea USV Iași din anul 2004

Proiectul presupune construirea unui complex integrat pentru îmbinarea activităților teoretice cu cele practice. Astfel, campusul universitar va fi un spațiu integrat cu toate serviciile sociale necesare: cantină, cazare, sală de sport, cât și laboratoare dotate cu echipamente de ultimă generație, pentru a se putea desfășura practica la diverse niveluri, în funcție de preferințele fiecărei universități.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top