Connect with us

Noul terminal al Aeroportului își va deschide porțile la începutul anului 2024: gradul de execuție a ajuns la 66%

Proiecte publice

Noul terminal al Aeroportului își va deschide porțile la începutul anului 2024: gradul de execuție a ajuns la 66%

Lucrările la noul terminal al Aeroportului Iași au ajuns la un grad de realizare de 66%, potrivit unei informări a aerogării ieșene: obiectivul va fi construit până la finalul anului 2023 și va fi dat în exploatare la începutul anului 2024.

Oficialii aerogării ieșene, peste 300 de muncitori sunt mobilizați pe șantierul care s-a extins până în zona terminalelor existente. „În prezent, se lucrează cu echipamente și utilaje moderne la fațade, finisaje, compartimentări interioare și instalații, geamurile fiind montate aproape în totalitate. De asemenea, se instalează structurile metalice pentru cele două pasarele pietonale ce vor conecta terminalele T3 și T4”, se arată în informarea Aeroportului.

În același timp, avansează și lucrările la parcarea de 600 de locuri și noile căi de acces, au adăugat aceștia. Terminalul T4 va deservi zborurile internaționale, iar terminalul T3 va prelua cursele interne. Formalitățile de check-in, inclusiv pentru călătoriile interne, se vor realiza în noul terminal.

Oficialii Aeroportului Iași au mai spus că, odată cu transferul operațiunilor din cele două terminale, T2 (unde se operează cursele interne) va fi reconfigurat în terminal cargo, dar acest lucru se va întâmpla după finalizarea proiectului de extindere.

„Prin noul terminal vor putea fi procesați, anual, 3,5 milioane de pasageri, dublu față de capacitatea actuală, aceștia beneficiind de condiții, servicii și facilități moderne. Terminalul T4, al doilea cel mai mare din țară, este cea mai amplă investiție din istoria Aeroportului, care va deveni principalul pilon de dezvoltare economică a întregii regiuni”, au conchis oficialii aerogării ieșene.

În context, amintim că au fost ridicate restricțiile de circulație pe drumul spre Aeroport.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Proiecte publice

To Top