Connect with us

Primele exproprieri pe traseul A8 din județul Iași: guvernul a publicat lista [document]

Trafic

Primele exproprieri pe traseul A8 din județul Iași: guvernul a publicat lista [document]

Ministerul Transporturilor a publicat proiectul de hotărâre de guvern pentru acordarea de despăgubiri pe traseul capătului estic al sectorului montan din autostrada A8 (Leghin – Tg Neamț), tronson care cuprinde și lucrări în județul Iași.

Pe listă figurează 62 de cetățeni din comuna Moțca care vor primi despăgubiri pentru o suprafață totală de 1,1 hectare. În schimb, cele mai multe despăgubiri vor fi acordate pentru cetățeni din județul Neamț, respectiv din localitățile: Vânătorii Neamț, Târgu Neamț, Agapia, Petricani, Urecheni, Timișești și Păstrăveni.

În total, în cazul porțiunii Leghin – Tg Neamț, vor fi expropriate 1.528 de suprafețe de teren pentru care vor fi achitate 14,7 milioane lei. Suprafața totală este de aproape 270 de hectare.

  • Descarcă lista integrală a exproprierilor situația cuprinde județul, localitatea, numele proprietarului, tarla, parcelă, categoria de folosință, poziția față de localitate, numărul cadastral (și al cărți funciare), suprafața totală a proprietarului, suprafața de expropriat din suprafața totală și valoarea despăgubirii acordate.

La aceste suprafețe se vor adăuga peste 55 de hectare care vor fi preluate de la instituții de stat, fiind vorba în special despre proprietăți ale primăriilor localităților de pe traseu – în acest caz nu se acordă compensații financiare.

Amintim că porțiunea Leghin – Tg Neamț are circa 30 km și cuprinde lucrări inclusiv pe teritoriul județului Iași, așa cum APIX.ro a mai scris în trecut. Pentru acest tronson este semnat contractului de lucrări – execuția va fi făcută de către grupul de firme UMB. În județul Iași este vorba despre 672 metri pe raza comunei Moțca, la care se adaugă cei 534 metri ai podului peste râul Moldova, râu care delimitează județele Neamț și Iași.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Trafic

To Top