Connect with us

VIDEO A fost semnat primul contract de execuție pe A8, la peste 20 de ani de la inițierea proiectului

A7

Trafic

VIDEO A fost semnat primul contract de execuție pe A8, la peste 20 de ani de la inițierea proiectului

Compania de autostrăzi a semnat miercuri, 20 septembrie, primul contract de execuție în cadrul proiectul de construire a autostrăzii A8, constructorul fiind grupul de firme UMB, deținut de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu.

Este vorba despre lotul Leghin – Tg Neamț care, de fapt, are punctul final pe raza județului Iași, la Moțca: tronsonul are circa 30 km. În cazul jud. Iași, conform caietului de sarcini, se vor executa 672 metri de autorstradă pe raza comunei amintite, la care se adaugă cei 534 metri ai podului peste râul Moldova, râu care delimitează județele Neamț și Iași.

Tronsonul Leghin – Tg Neamț care reprezintă capătul estic al sectorului montan A8

Potrivit CNAIR, tronsonul traversează teritoriul următoarelor localităţi: Vânători, Agapia, Grumăzeşti, Petricani, Urecheni, Timişeşti, Păstrăveni (toate din Neamţ) şi Moţca (Iaşi).

  • Semnarea contractului a fost transmisă în direct de către Ministerul Transporturilor – vezi video

Proiectul are ca punct final km 211+107 (teritoriul localităţii Moţca, n.r.) pentru a îngloba şi podul cu ajutorul căruia se traversează râul Moldova”, se precizează în documentaţie. Pe întreg traseul sectorului Leghin – Tg Neamţ sunt prevăzute 23 de lucrări de artă: 13 poduri, 8 pasaje şi 2 viaducte.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Trafic

To Top