Connect with us

Dezbatere CNAIR: care trebuie să fie traseul legăturii A8 spre Aeroport și SRU? Ieșenii au 7 zile să se pronunțe

Trafic

Dezbatere CNAIR: care trebuie să fie traseul legăturii A8 spre Aeroport și SRU? Ieșenii au 7 zile să se pronunțe

Compania națională de autostrăzi (CNAIR) a lansat în dezbatere publică alternative de traseu pentru legătura rutieră între autostrada A8 și zona Aeroportului și Spitalului Regional de Urgență (SRU), cei interesați putând completa un chestionar în acest sens până pe 7 septembrie.

Potrivit CNAIR, sunt două alternative: un traseu care trece preponderent prin Rediu Aldei și o rută care tranzitează și zonele localităților Rusenii Noi și Valea Lungă. Compania de autostrăzi spune că pot fi propuse și noi alternative de către cei interesați.

  • Cele două alternative de traseu pot fi consultate în detaliu la ACEST LINK.
Cele două propuneri ale CNAIR

„CNAIR lansează procesul de consultare publică cu privire la alternativele de traseu propuse pentru realizarea drumului de legătură care va asigura conexiunea între Autostrada A8 Târgu Neamț – Iași – Ungheni și Aeroportul Internațional Iași/Spitalul Regional Iași. Procesul de consultare a persoanelor interesate se va încheia în data de 07.09.2023, ora 00:00. Prin completarea chestionarului disponibil prin accesarea link-ului de mai jos, persoanele interesate își pot exprima opiniile cu privire la alternativele de traseu propuse sau pot face noi propuneri”, se arată pe pagina de Facebook a CNAIR.

  • Cei interesați să completeze chestionarul o pot face la ACEST LINK.

Ce variantă recomandă activiștii pro-autostradă

În chestionarul CNAIR, poate fi selectată alternativa roșie (11,4 km) sau cea galbenă (14,2 km). Chiar dacă varianta galbenă are o lungime mai mare, unii activiști pro-autostradă spun că aceasta este de preferat.

„Varianta mai lungă mai facil de realizat și nu traversează zone cu puternice alunecări de teren care sunt active! Toți cei prezenți azi la întâlnire și care s-au pronunțat erau pentru varianta 2 (cea galbenă, n.r.), care, chiar dacă este mai lungă, se evită multe posibile probleme de care nu avem nevoie și care pot întârzia realizarea proiectului – și vedem prin Transilvania cum se întârzie când dealul o ia la vale! Așadar, sugestia noastră e sa optați pentru varianta 2, galben în chestionar! Obligatoriu trebuie de respectat strategia ministerului care spune ca acest drum de legătură trebuie să ajungă până în DN24 (CA Rosetti) și să nu se oprească așa cum apare acum pe transparență”, a spus activistul Irinel Bucur (Asociația #haicăsepoate), sub forma unui comentariu pe pagina de Facebook a APIX.ro.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Trafic

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top