Connect with us

Ansamblul Picolina din Bucium a fost (re)aprobat/Undă verde și pentru unul dintre cele mai controversate proiecte imobiliare

Zeci de construcții vor apărea pe acest teren

Investiții private

Ansamblul Picolina din Bucium a fost (re)aprobat/Undă verde și pentru unul dintre cele mai controversate proiecte imobiliare

Plenul Consiliul Local (CL) a (re)aprobat un proiect imobiliar din Bucium, în condițiile în care hotărârea anterioară nu a fost contrasemnată de secretarul municipiului din cauza unor probleme de legalitate la votul desfășurat în plen.

Picolina înseamnă 18 blocuri și 45 de vile în zona Fundac Bucium, proiectul aparținând companiei Goland Imobil. Într-o ședință din mai 2022, proiectul a mai fost aprobat o dată, dar doi consilieri, care erau prezenți prin mijloace elecronice, și-au exprimat votul după încheierea procedurii. Președintele de ședință a ținut seama de votul lor, dar secretarul municipiului nu a contrasemnat hotărârea astfel că nu a existat aviz de legalitate.

Randare a proiectului Picolina

Terenul deținut de Goland Imobil are o suprafață totală de 110.000 mp, în condițiile în care procentul de ocupare a terenului este propus la 25%. Potrivit proiectului de PUZ, din suprafața de 110.000 mp, aproape 15.000 mp vor fi cedați domeniului public pentru constituirea profilului stradal (circulație publică).

Conform ultimei planșe de mobilare urbană propusă de investitor, proiectul este unu major: 45 de vile (demisol, parter și un etaj), 18 blocuri cu regim mic de înălțime (maximum 3 etaje) și clădiri de servicii (școală, alimentație publică și recreere). Terenul deținut de societate are o suprafață totală de 11 hectare.

Undă verde pentru ansamblul de blocuri cu 12 etaje din Cicoarei

Plenul CL a dat undă verde și unui proiect care a stârnit numeroase controverse: un ansamblu de blocuri pe un teren de 3.370 mp în Cicoarei, teren care a fost preluat de firma G&R Imobiliar contra unei suprafețe de 1.281 mp, lângă Cimitirul „Eternitatea” pe care firma nu putea să construiască nimic.

Schimbul de teren a făcut obiectul unor scandaluri mediatice în 2019 și a fost aprobat abia a cincea oară când a intrat în plen. Ulterior, DNA i-a lua „bani mărunți” pe liberali, a deschis o anchetă, dar dosarul a fost clasat între timp. În 2022, a fost nevoie de patru ședințe ordinare pentru proiectul urbanistic să fie aprobat de consilieri. În firmă este implicat Bogdan Niță, fiul primarului din Miroslava (Dan Niță, PNL), iar ceilalți doi asociați sunt doi oameni de afaceri apropiați de liberali.

Blocul de 12 etaje din Cicoarei va fi construit într-o zonă definită de un regim mic de înălțime, dar acest lucru nu a contat pentru liberali

Proiectul prevede o clădire cu un regim de două niveluri în subsol, parter și 12 etaje. Pentru viitorii locatari, firma și-a asumat amenajarea a 160 de locuri de parcare. Terenul pe care firma îl are în proprietate are o suprafață de 3.370 mp.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top