Connect with us

Audit complex la CTP: viitorul transportului public ieșean, pe mâinile unei firme din Capitală

Local

Audit complex la CTP: viitorul transportului public ieșean, pe mâinile unei firme din Capitală

Primăria Iași a semnat un contract de consultanță cu o firmă din Capitală (TTL Planning) care, timp de doi ani, va analiza activitatea CTP și va propune soluții de modernizare a companiei și a transportului public, din toate perspectivele.

Potrivit Primăriei, în baza studiilor care vor fi întocmite, firma de consultanță va propune o serie de măsuri manageriale care să ducă la creșterea eficienței și reducerea costurilor CTP, la diminuarea compensației acordate de Municipiul Iași cu minim 10% după primul an și cu minim 20% după al doilea și optimizarea programului de transport al fiecărui traseu privind numărul de kilometri parcurși și numărul de călători transportați.

De asemenea, alte măsuri vor ține de optimizarea activității de întreținere și mentenanță a parcului de autobuze și tramvaie, elaborarea unei liste de propuneri de investiții, posibilitatea externalizării unor activități, introducerea unor soluții în vederea transparentizării și digitalizării activității CTP etc.

„Cu sediul în București, TTL Planning SRL va mobiliza pentru aceste studii și propuneri o echipă formată din nouă specialiști, din care cinci din Franța (care asigură și coordonarea proiectului), România, Grecia și Portugalia. Franța este un exemplu la nivel cel puțin european în ceea ce privește calitatea și eficiența serviciilor de transport public”, se arată într-o informare a Primăriei.

Află care sunt cele mai noi oferte la apartamente din Iași pe 2camere.ro! (P)

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top