Connect with us

FOTO Unde va fi instituită carantina zonală: satul Ciurea și, parțial, în Lunca Cetățuii

Local

FOTO Unde va fi instituită carantina zonală: satul Ciurea și, parțial, în Lunca Cetățuii

UPDATE 3. Carantina zonala va intra in vigoare din 29 noiembrie ora 00.00. Decizia a fost adoptata in jurul orei 13.00 de catre autoritati.

UPDATE 2 (28 noiembrie). Autoritățile județene au informat asupra zonei unde va fi instituită carantina. Conform sursei citate, carantina va intra în vigoare în satul Ciurea și parțial în Lunca Cetățuii. În Piciorul Lupului nu va fi carantină.

UPDATE. CJSU a amânat convocarea ședinței pentru astăzi întrucât avizul INSP pentru instituirea carantinei încă nu a ajuns la Iași. Potrivit informațiilor APIX.ro, ședința CJSU va avea loc în weekend.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) ar putea adopta astăzi o decizie pentru instituirea carantinei în unele localități din comuna Ciurea, în contextul ratei mari de infectare cu cazuri Covid-19. Măsura ar urma să intre în vigoare din 29 noiembrie, timp de două săptămâni.

Propunerea de instituire a carantinei a fost formulată de Direcția de Sănătate Publică (DSP), iar CJSU se va reuni după ce va fi obținut avizul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP). Este de așteptat ca ședința CJSU să aibă loc în această după-amiază.

Potrivit reprezentanților Instituției Prefectului, este vorba despre localitățile Piciorul Lupului, Ciurea și parțial Lunca Cetățuii.

Ultima rată de incidență comunicată de autorități în cazul comunei Ciurea a arătat că a fost depășit pragul de 8 cazuri noi la o mie de locuitori.

În prezent, mai multe localități din țară, inclusiv orașe mari, au intrat în stare de carantină și pe timp de zi (cea de noapte e valabilă pe întreg teritoriul) din cauza numărului mare de infectări. De regulă, comitetele județene stabilesc măsurile locale de adoptat, dar, cel mai frecvent, printre regulile instituite se numără:

  • este interzisă intrarea/ieşirea din zona carantinată prin alte zone şi căi de acces decât cele deschise circulaţiei publice de pe drumurile naţionale, judeţene și comunale
  • circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor este interzisă, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza Declaraţiei pe proprie răspundere, legitimaţie de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator
  • limitarea la maximum a deplasării persoanelor şi monitorizarea permanentă a respectării acestei măsuri
  • Ieşirea persoanelor din locuinţă este permisă doar pe bază de declaraţie pe proprie răspundere, legitimaţie de serviciu sau adeverinţă eliberată de angajator, după caz

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top