Connect with us

„Blocul-plombă” din spatele unei grădinițe din Cantemir a fost autorizat

În imediata apropiere a terenului se află locul de joacă al grădiniței 18

Investiții private

„Blocul-plombă” din spatele unei grădinițe din Cantemir a fost autorizat

Primăria a emis autorizația de construire pentru ridicarea unui bloc pe un teren cu o suprafață de doar 481 mp pe un teren de pe Aleea Decebal, situat în imediata apropiere a Grădiniței nr. 18 și altor unități școlare. Blocul va avea șase niveluri (parter și 5 etaje).

Inițial, Planul Urbanistic Zonal (PUZ) aprobat de Consiliul Local (CL) în februarie 2020 a avut ca obiect principal „construirea unui ansamblu mixt-used (locuinţe colective, apart hotel, servicii, birouri)” cu un necesar de 13 locuri de parcare. În martie 2021, a fost eliberată autorizaţia de construire: „construire cămin pentru elevi şi studenţi” cu un necesar de 6 locuri de parcare. Schimbarea funcțiunii a permis recalcularea numărului de locuri de parcare.

Amplasamentul terenului

Funcțiunea de cămin studențesc a fost autorizată în condițiile în care în PUZ-ul aprobat de consilierii locali această destinație figura la capitolul „utilizări permise” pentru folosința terenului.

Pe această fâșie de teren va fi construit blocul cu 6 niveluri

Indicatorii stabiliţi prin proiect arată o suprafaţă construită de 190 mp şi una desfăşurată de peste 1.100 mp. Blocul va avea o înălţime de 18 metri, în condiţiile în care va fi cu şase niveluri (parter şi 5 etaje). Căminul studențesc ar urma să aibă un număr de 25 de camere.

În vecinătatea terenului se află stația de monitorizare a calității aerului

Citește mai multe despre acest subiect și cum comentează investitorul evoluția proiectului în Ziarul de Iași

Coordonator al proiectului Apix.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat atât cu mass-media locale, cât și centrale.

Articole din categoria Investiții private

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top