Connect with us

Surse: Penny în locul fostului Lidl din Canta, Kaufland la Fortus

Zona în care va fi construit magazinul Kaufland din CUG

Investiții private

Surse: Penny în locul fostului Lidl din Canta, Kaufland la Fortus

Lanțul de retail Penny ar urma să deschidă un magazin în zona Moara de Foc, în imobilul în care a funcționat un magazin Lidl, recent mutat într-un supermarket nou construit la o distanță de 500 metri, potrivit unor surse ale APIX.ro.

Totodată, aceleași surse ne-au precizat că Kaufland va deschide un nou supermarket în zona Fortus, după ce, recent, a achiziționat un teren, iar, în prezent, sunt făcute demersurile pentru obținerea autorizației de construire. Supermarketul va fi construit după zona Centrului Expozițional Moldova (foto mai jos).

La Moara de Foc, proprietarul terenului cu o suprafață de peste 8.500 mp este Niciman SA. Noul magazin Penny ar urma să fie inaugurat în fostul magazin Lidl, construcția având o amprentă la sol de peste 1.500 mp. Pe terenul de la Niciman, pe alți aproape 1.500 mp se află un imobil cu spații comerciale (eMag, dm, Pepco etc.). APIX.ro a solicitat un punct de vedere de la Penny, dar, până la publicarea acestei știri, compania nu a răspuns.

Lidl a funcționat la Niciman în baza unui contract de locațiune, la care a renunțat după ce a investit câteva milioane de euro în achiziția unui teren de la Compan SA și construirea unui nou magazin în dreptul intersecției Moara de Foc.

Magazinul Lidl de la Niciman a fost închis pe 24 martie. În anunțul făcut atunci se preciza „Vă așteptăm la redeschidere” – un detaliu care confirmă păstrarea funcțiunii de centru comercial al construcției

În ultimii ani, construcția fostului Lidl a făcut obiectul a două certificate de urbanism:

  • august 2019: „PUZ – extindere, recompartimentare, refacere fațadă construcție C1 (actual supermarket Lidl)”
  • martie 2019: „Recompartimentare, modernizare fațadă și amplasare firmei luminoase la spațiul comercial existent Corp C1”

Ultimul certificat confirmă că actualul imobil nu va fi demolat, ci va fi reamenajat cu păstrarea funcțiunii de centru comercial.

În ceea ce privește noul supermarket Kaufland, lanțul de retail are încheiat un contract de vânzare-cumpărare pentru un teren de circa 10.000 mp în zona Fortus.

Terenul Kaufland, în plan secund

Terenul aparține unei firme patronate de fostul ministru Relu Fenechiu – Engeko SRL. Surse din piața imobiliară spun că tranzacția dintre cele două firme se ridică la câteva milioane de euro. Firma lui Fenechiu s-a angajat să predea terenul cu tot cu autorizația de construire, motiv pentru care, în martie 2021, a obținut un certificat de urbanism de la Primăria Iași.

Noul magazin Kaufland va fi construit la ieșirea din Iași, după Centrul Expozițional Moldova

„Plan Urbanistic Zonal – construire centru comercial, amplasare mijloace publicitare, amenajare parcare, amenajare acces auto și pietonal pe teren proprietate”, este obiectul certificatului 762/2021.

APIX.ro a solicitat un punct de vedere de la Kaufland, dar, până la publicarea acestei știri, compania nu a răspuns.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top