Connect with us

Moara de Foc: Lidl închide un magazin și deschide altul, la 500 m distanță (din 25 martie)

Investiții private

Moara de Foc: Lidl închide un magazin și deschide altul, la 500 m distanță (din 25 martie)

Lidl va finaliza amenajarea magazinului de lângă intersecția Moara de Foc în șapte zile. Reprezentanții supermarketului au amplasat un banner pe magazinul de lângă eMag în care anunță relocarea.

„Stimați clienți, datorită procesului de reamenjare a magazinelor noastre vă aducem la cunoștință că începând cu 24 martie 2021 ora 18.00 acest magazin se va închide. Vă așteptăm la redeschidere. Puteți cumpăra produsele voastre favorite în magazinul din șos. Moara de foc nr. 2 începând cu 25 martie ora 7.00”, este anunțul Lidl.

Amenajarea noului magazin a început în vara anului trecut, odată cu demolările clădirilor existente pe amplasament, demolări care au scandalizat locuitorii din zonă, iar antreprenorului lucrării a încasat și câteva amenzi. În câteva luni, terenul a fost amenajat, în timp ce structura magazinului era deja construită.

Una dintre problemele noului magazin va fi traficul – rămâne de văzut cum va fi afectată circulația rutieră odată cu deschiderea Lidl, având în vedere că zona este una deja sufocată de trafic cel puțin la orele de vârf.

Lidl a plătit circa 4 milioane euro pentru terenul din Moara de Foc, suprafața fiind achiziționată de la Compan în anul 2018. În primăvara anului 2019, a început procesul de autorizare a magazinului: unul dintre aspectele respinse la avizare, în urma intervenției Direcției de drumuri, a vizat realizarea unei girații pe str. Canta.

Terenul de circa 12.000 mp a fost împărțit în două unități teritoriale de referință. Zona spațiului comercial va ocupa circa 9.500 mp și va fi construit un magazin cu o înălțime maximă de 10 metri, la un regim cu parter și un etaj. Restul suprafeței, spre calea ferată, va fi utilizată pentru ridicarea unei clădiri multifuncționale cu o înălțime maximă de 17 metri la un regim cu subsol, parter și 3 etaje.

Aceasta este planșa urbanistică a proiectului: cu galben este clădirea magazinului, iar în spatele ei (spre calea ferată) este clădirea multifuncțională, în timp ce cu roșu este imobilul din vecinătate (Sedcom Libris).

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top