Connect with us

Păcurari: Lidl se mută în intersecția Moara de Foc

Clădirile Compan vor fi demolate

Investiții private

Păcurari: Lidl se mută în intersecția Moara de Foc

Compan SA a început demersurile pentru autorizarea construirii unui centru comercial în Moara de Foc. Anul trecut, presa a relatat despre faptul că terenul din șos. Moara de Foc 2 a fost vândut către Lidl pentru circa 4 milioane euro.

Amplasamentul investiției:

Față de actualul amplasament unde se află Lidl în Păcurari – lângă eMag -, terenul din intersecția Moara 1 Mai are o suprafață de aproape trei ori mai mare.

Terenul de circa 12.000 mp a fost împărțit în două unități teritoriale de referință. Zona spațiului comercial va ocupa circa 9.500 mp și va fi construit un magazin cu o înălțime maximă de 10 metri, la un regim cu parter și un etaj. Restul suprafeței, spre calea ferată, va fi utilizată pentru ridicarea unei clădiri multifuncționale cu o înălțime maximă de 17 metri la un regim cu subsol, parter și 3 etaje. Clădirile existente pe actualul amplasament urmează să fie demolate.

Conform planșei urbanistice, în intersecție este prevăzută o girație de tipul celei care a existat în fața Gării Internaționale. Pe bdul. Nicolae Iorga, Primăria a desființat girația întrucât afecta buna circulație a tramvaielor, iar în zonă erau frecvent tamponări.

Planșa de reglementări urbanistice (clădirea evidențiată cu roșu e Sedcom Libris):

 

Află care sunt cele mai noi oferte la apartamente din Iași pe 2camere.ro! (P)

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top