Connect with us

Păcurari: Lidl se mută în intersecția Moara de Foc

Clădirile Compan vor fi demolate

Investiții private

Păcurari: Lidl se mută în intersecția Moara de Foc

Compan SA a început demersurile pentru autorizarea construirii unui centru comercial în Moara de Foc. Anul trecut, presa a relatat despre faptul că terenul din șos. Moara de Foc 2 a fost vândut către Lidl pentru circa 4 milioane euro.

Amplasamentul investiției:

Față de actualul amplasament unde se află Lidl în Păcurari – lângă eMag -, terenul din intersecția Moara 1 Mai are o suprafață de aproape trei ori mai mare.

Terenul de circa 12.000 mp a fost împărțit în două unități teritoriale de referință. Zona spațiului comercial va ocupa circa 9.500 mp și va fi construit un magazin cu o înălțime maximă de 10 metri, la un regim cu parter și un etaj. Restul suprafeței, spre calea ferată, va fi utilizată pentru ridicarea unei clădiri multifuncționale cu o înălțime maximă de 17 metri la un regim cu subsol, parter și 3 etaje. Clădirile existente pe actualul amplasament urmează să fie demolate.

Conform planșei urbanistice, în intersecție este prevăzută o girație de tipul celei care a existat în fața Gării Internaționale. Pe bdul. Nicolae Iorga, Primăria a desființat girația întrucât afecta buna circulație a tramvaielor, iar în zonă erau frecvent tamponări.

Planșa de reglementări urbanistice (clădirea evidențiată cu roșu e Sedcom Libris):

 

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

To Top