Connect with us

Păcurari: Ce se va construi pe terenul fostei berării Zimbru

Terenul a fost lăsat de izbeliște în ultimii ani

Investiții private

Păcurari: Ce se va construi pe terenul fostei berării Zimbru

După ani în care terenul a fost lăsat de izbeliște, pe amplasamentul fostei berării Zimbru din Păcurari a fost întocmit un Plan Urbanistic Zonal (PUZ), iar funcțiunile pentru viitoarele clădiri sunt surprinzătoare: nu vor fi construite locuințe.

Citește și Cartierul Păcurari: curiozități

Amplasamentul investiției:

În schimb, proprietarul (Continental Hotels SA) vrea un hotel, spații de alimentație publică, o unitate medicală (ambulatoriu, imagistică, radioterapie) și o parcare. Imobilul în care va funcționa hotelul va avea o înălțime de 29 metri și un regim cu subsol, demisol, parter și 7 etaje. Suprafața alocată pentru hotel ajunge la aproape 7.200 mp. Din planșa urbanistică putem observa cinci corpuri de clădire care vor forma complexul hotelier, două cu 7 etaje, unul cu 4 etaje, iar celelalte două cu 2 etaje. Complexul hotelier va fi amenajat în zona din lateralul clădirii Fitterman (fosta Gelsor).

În ceea ce privește unitatea medicală, regimul de înălțime al corpului de clădire principal este prevăzut la 3 etaje, iar lângă acesta, lipit, figurează un alt corp cu parter. Unitatea, ce va avea o înălțime maximă de 18 m, va fi ridicată în zona dinspre pasajul Octav Băncilă.

Suprafața totală de teren pe care beneficiarul o are în proprietate ajunge la 10.118 mp.

Citește și FOTO Planul de trafic propus în viitor pentru cartierul Păcurari

Întreg amplasamentul beneficiază o de rețea de circulații cât de cât generoasă, cu intrări dinspre str. Niciman și str. Păcurari. De precizat că lângă acest amplasament, spre str. Niciman, există o proprietate privată, dar, unde, de asemenea, este în fază de avizare un PUZ care prevede continuarea străzii prevăzute pe terenul Continental Hotels. O altă ieșire carosabilă este prevăzută spre șos. Moara de Foc, care ar urma să fie continuată pe terenul deținut acum de Dazz Group SRL, firmă care, recent, a obținut aprobare în Consiliul Local pentru implementarea unui proiect imobiliar în zonă (citește detalii despre proiect).

În cazul în care planul de circulații va fi pus în practică conform planșei, atunci șoferii care vin dinspre Petru Poni ar putea face dreapta pe terenul Continental și să iasă pe șos. Moara de Foc. De mai mult timp sunt probleme de trafic în zonă în contextul în care str. Niciman a fost făcută sens unic pe direcția Moara de Foc – Păcurari. Totodată, ieșirea mașinilor pe str. Păcurari se va face probabil cu obligatoriu la dreapta. În orice caz, faptul că imobilele nu sunt prevăzute imediat în zona de la str. Păcurari determină o scurtă lărgire a străzii în acea zonă, ceea ce poate duce la o fluidizare de trafic.

Citește și FOTO Cum va arăta turnul de 120 metri al lui Iulian Dascălu

Planșa de reglementări urbanistice:

Citește și EXCLUSIV apix.ro: Blocaj pe piața imobiliară

Cum arată acum terenul fostei berării Zimbru:

Citește și Rond Păcurari: noi clădiri cu funcțiuni mixte la „Basarabia”

Citește și Cum va arăta noul sediu al Primăriei Iași (detalii pe fiecare nivel)

Citește și Cum arată cel mai scump apartament din Iași: 350.000 euro

Te interesează viitorul traficului din Iași? Află despre perspectivele de dezvoltare ale circulației rutiere în zone precum Păcurari, Alexandru cel Bun, Dacia, Aviației, Moara de Vânt, Zona Industrială și Bularga

Tu știi în ce cartier stai? S-ar putea să ai o surpriză. Citește mai multe pe apix.ro în secțiunea „Cartierele Iașului”.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top