Connect with us

Blocurile de lângă Palas au intrat pe ultima sută de metri la avizare

Vedere de pe Hotel Internațional spre zona de construire

Investiții private

Blocurile de lângă Palas au intrat pe ultima sută de metri la avizare

Proiectul privind construire unor locuințe colective vizavi de Hotel Internațional a ajuns pe ultima sută de metri în procesul de obține a autorizației de construire. Este vorba despre inițiativa Rafant Company SRL, despre care apix.ro a mai scris în trecut, compania fiind deținută de sora unui consilier local PSD (Florin Boca).

Din informațiile apix.ro, proiectul, aflat în faza de întocmire a documentației tehnice pentru obținerea autorizației de construire, va fi discutat în această săptămână la Comisia de monumente istorice.

Amplasamentul investiției:

Potrivit Planului Urbanistic Zonal (PUZ), Rafant vreau construirea a trei corpuri de clădire: unul cu 7 etaje și două cu câte 5 etaje. Inițial, dezvoltatorul a propus un imobil cu 10 etaje și două cu un singur etaj. Planșa de reglementări urbanistice a fost modificată la solicitarea Comisiei Naționale a Monumentelor Istorice.

Rafant Company SRL are deja aprobat în Consiliul Local planul urbanistic pentru suprafața de peste 2.200 mp pe care o are la dispoziție pe std. Sf. Andrei și pe Splai Bahlui mal stâng. Planul urbanistic a fost aprobat la sfârșitul lunii septembrie 2017.

Un bloc cu 7 etaje și unul cu 5 sunt prevăzute la std. Sf. Andrei, iar celălalt spre trecătoarea sf. Andrei. CL a aprobat următorii indicatori urbanistici: POT – 45%, CUT – 3,5, înălțimea maximă la 25,50 metri și regimul de înălțime – subsol, demisol, parter și 7 etaje. Indicatorii îi permit dezvoltatorului să amenajeze peste 130 de apartamente.

Planșa de reglementări urbanistice:

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top