Connect with us

Bucium: Proiectul celor 13 de blocuri va fi aprobat săptămâna aceasta

Investiții private

Bucium: Proiectul celor 13 de blocuri va fi aprobat săptămâna aceasta

Un proiect de amploare va fi aprobat în ședința Consiliului Local (CL) de vineri, 28 februarie. Proiectul a trecut relativ rapid prin toate etapele de avizare: în luna octombrie 2019 a fost depusă cererea de aprobare a Planului Urbanistic Zonal (PUZ), iar pe 29 ianuarie a venit ultimul aviz necesar (cel de la Consiliul Județean) înainte de a putea fi inclus pe ordinea de zi a CL. Spre diferență, extinderea Palas încă așteaptă avizul unic de la județ.

Amplasamentul blocurilor

Așa cum APIX.ro a mai scris, proiectul este propus de mai multe persoane fizice, urmași ai fostului primar de Iași, Alfred Winkler. Moștenitorii au în proprietate 50.230 mp, teren câștigat în instanță și care, anterior, a fost administrat de Spitalul Socola.

Din planșa urbanistică aferentă proiectului de PUZ rezultă că beneficiarii propun 13 imobile (locuințe) cu un regim de 4 și 7 etaje. Prin planul urbanistic sunt prevăzute 749 locuri de parcare: 549 pentru locatari și 200 pentru spațiile comeciale.

Planșa urbanistică

Amplasamentul are deschidere la str. Vișan și șos. Bucium, dar traficul va fi descărcat în special pe ultima arteră rutieră menționată, având în vedere și faptul că, în prezent, între teren și str. Vișan există o diferență de nivel.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top