Connect with us

Silk District: Comisia de urbanism a aprobat în unanimitate proiectul

Investiții private

Silk District: Comisia de urbanism a aprobat în unanimitate proiectul

Comisia de urbanism a Consiliului Local (CL) a aprobat, luni, proiectul Silk District, una dintre cele mai mari investiții imobiliare din următorii cinci ani la Iași. Următorul pas pentru investitorul Prime Kapital este obținerea avizului unic de la Consiliul Județean (CJ) și, ulterior, proiectul va fi supus aprobării în plenul CL, etapă după care poate fi solicitată emiterea autorizației de construire. Teoretic, proiectul poate intra în plenul CL în ședința ordinară de la sfârșitul lunii martie.

Amplasamentul investiției este pe Calea Chișinăului, vizavi de CET

Potrivit surselor APIX.ro, decizia din Comisia de urbanism a fost adoptată în unanimitate. La lucrările Comisiei au asistat și reprezentanți ai investitorului care au făcut o prezentare a proiectului.

Amintim că Prime Kapital are deja autorizație de construire pentru demolarea clădirilor de la fosta platformă Tomiris. Beneficiarul a anunțat că lucrările la proiect vor demara în 2020, iar noile construcții (locuințe și birouri) vor fi date în folosință etapizat în perioada 2021 – 2025.

Silk District este un proiect de tip mixed-use la scară largă, cu funcții multiple, dispuse pe mai multe niveluri și combinate. Proiectul va aduce în Iași 100.000 mp de birouri clasa A și 2.500 apartamente moderne. De asemenea, ansamblul include și un hotel de 4 stele cu facilități de conferință și săli de fitness (1.500 mp), spaţii de retail şi servicii (11.700 mp), o clinică medicală privată (1.500 mp), zone verzi cu circulaţii pietonale şi spaţii de recreere (49% din amplasament), spaţii de joacă (3.500 mp) şi o grădiniţă privată (1.500 mp).

Randare din proiectul de plan urbanistic

Amplasamentul se află pe bld. Calea Chișinăului (vizavi de CET) și are o suprafață totală de aproape 10 hectare. Așa cum APIX.ro a anunțat încă de anul trecut, regimul maxim de înălțime va fi de până la 25 etaje, cu trei niveluri în subteran și parter, cu o înălțime maximă de 105 metri.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top