Connect with us

Buget ridicol pentru parcul industrial de la Lețcani

Veniturile ZERO pentru parcul industrial în anul 2018

Proiecte publice

Buget ridicol pentru parcul industrial de la Lețcani

Consiliul Județean (CJ) pune greu pe picioare primul parc industrial ce este sub autoritatea administrației județene. Ideea dăinuie încă de pe vremea mandatului lui Constantin Simirad în fruntea CJ, propunerea venind din partea fostul consilier județean Tiberiu Brăilean.

Acum, parcul industrial există doar pe hârtie. Deși a fost făcut un anunț pompos anul trecut – cu eventuala venire a unei companii din Turcia în parc, lucrurile nu s-au urnit deloc. Acest lucru se reflectă și în bugetul anual al Iasi Industrial Park. Aprobat la mjlocul anului (!), bugetul societății pe 2019 a fost estimat la 148.000 lei, o sumă infimă față de bugetul singurului parc industrial din județ, cel al Miroslavei: 1,8 milioane lei.

Comparația devine ridicolă dacă ne raportăm la veniturile realizate în anul 2018: Miroslava Industrial Park a avut venituri de 1,75 milioane lei, iar Iași Industrial Park de 10.500 lei, adică de peste 160 ori mai puțin. Totuși, la nivel de cheltuieli, parcul CJ a raportat 100.780 lei.

Mare parte a bugetului din 2018, cel previzionat la început de an (143.000 lei), trebuia să fie asigurată din veniturile din exploatare (138.000 lei din chirii), dar, conform raportului conducerii societății, nu a fost încasat niciun leu.

Pentru anul 2020, Iasi Industrial Park estimează 405.000 lei, iar în 2021 un buget de aproape 500.000 lei.

Iată cum explică societatea prognoza bugetului din acest an, respectiv 148.000 lei, sumă care, cel mai probabil, nu va fi încasată:

În anul 2019 s-a prognozat un tarif de 1 euro/metru pătrat/an conform Raport de evaluare pentru concesionarea terenului de 3 ha către persoane juridice, în valoare totală de 138.000 lei și venituri din dobânzi aferente depozitelor bancare în sumă totală de 10.000 lei”, se arată într-un raport al conducerii societății.

Compania Iasi Industrial Park este condusă de Laurențiu Rădulescu, ce a fost promovat în această funcție de fostul șef al CJ, Cristian Adomniței. Rădulescu este în conflict politic deschis cu actualul șef al CJ, Maricel Popa, situație care generează și eșecul de până acum în lansare propriu-zisă a primului parc industrial gestionat de către administrația județeană.

Amplasamentul parcului industrial:

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

To Top