Connect with us

Manta Roșie: CJ vrea bazin olimpic de 104 mil. lei

Pe amplasament se află un monument istoric

Proiecte publice

Manta Roșie: CJ vrea bazin olimpic de 104 mil. lei

Plenul Consiliului Județean (CJ) a dat undă verde pentru întocmirea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) în vederea construirii unui bazin olimpic în Manta Roșie. Instituția a estimat costurile la 104,5 milioane lei. Totuși, plenul CJ a alocat 133.250 lei (cu TVA) pentru elaborarea PUZ-ului.

Amplasamentul investiției (șos. Manta Roșie 17):

Terenul are o suprafață de 23.842 mp și câteva construcții, una dintre ele monument istoric: Casa Călăului (Casa Moruzi). În mod ciudat, acest lucru nu apare nicăieri în proiectul de hotărâre care a fost adoptat pe 24 iulie de plenul CJ.

Investiția se va dezvolta pe o suprafață de circa 5.500 mp cuprinzând pe lângă bazinul olimpic (51,25 x 25m), un bazin didactic (25 x 12,5m), tribune pentru 1.000 de spectatori, vestiare, dușuri, cabinet medical, sală conferințe, cabine pentru presă, săli de forță, saune, săli antrenament, zone de relaxare, parcări etc.”, se arată în hotărârea CJ.

Estimarea investiției la 104,5 milioane lei este explicată de CJ prin raportare la alte investiții similare finanțate prin Compania Națională de Investiții (CNI).

„Complex Otopeni – 131 milioane lei/7.000 mp, bazin de polo Focșani – 32 milioane ei, bazin olimpic Club Dinamo – 46 milioane lei. Estimăm o valoare a obiectivului de 22 milioane euro – 104.500.000 lei (4.000 euro/mp suprafață amenajată, 1 euro = 4,75 lei)”, se precizează în hotărârea CJ.

Rămâne de văzut dacă CNI va finanța un astfel de obiectiv și, nu în ultimul rând, ce se va întâmpla cu monumentul istoric care se află în centrul amplasamentului.

Casa Călăului (imobil aflat în stare avansată de degradare):

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top