Connect with us

Un milion de lei pentru o nouă stradă în Iași

Strada va avea 155 metri și va fi adiacentă pasajului Băncilă

Proiecte publice

Un milion de lei pentru o nouă stradă în Iași

Primăria a lansat licitaţia pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de construire a unei bretele suplimentare de circulaţie pe direcţia Arcu – Păcurari, adiacentă pasajului Octav Băncilă. Valoarea contractului a fost estimată la aproape un milion de lei.

Unde va fi amenajată breteaua:

„La intersecţia străzii Păcurari cu Pasajul Octav Băncilă, la orele de vârf se creează ambuteiaje, ceea ce provoacă disconfort în trafic. Numărul mare de autovehicule ce se deplasează pe direcţia Dacia – Păcurari îngreunează accesul participanţilor la traficul rutier din rampa Arcu spre Păcurari“, se arată în caietul de sarcini.

Specialiştii Primăriei susţin că acest lucru confirmă necesitatea construirii unei benzi suplimentare de circulaţie, cu sens unic, pe direcţia şoseaua Arcu – strada Păcurari.

„Noua cale de acces va fi amplasată adiacent pasajului Octav Băncilă şi va avea dublu rol: de asigurarea a circulaţiei publice şi de modernizare a zonei destinate efectuării lucrărilor de întreţinere pentru pasaj. În plus, amenajarea zonei de siguranţă a pasajului este favorabilă efectuării urmăririi comportării în exploatare a lucrării de artă“, se mai precizează în documentaţia de atribuire.

Breteaua pe care o propune Primăria pe direcţia Arcu – Păcurari va avea o lungime de aproximativ 155 metri, iar lăţimea carosabilului va fi de 4 metri.

„Partea carosabilă va fi încadrată de trotuare cu lăţime variabilă de 1 – 1,4 metri, în funcţie de caracteristicile amplasamentului. Noua cale de acces va începe din şoseaua Arcu, prin supralărgirea primei benzi de circulaţie, şi se va finaliza în strada Păcurari“, se mai arată în caietul de sarcini. Companiile interesate de licitaţie pot depune oferte până cel târziu în ziua de 20 august. Durata de execuţie a fost estimată la 7 luni de la semnarea contractului de lucrări.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top