Connect with us

Bugetul de dezvoltare al Iașului în 2022: 600 milioane lei – jumătate din bani sunt din fonduri UE

Local

Bugetul de dezvoltare al Iașului în 2022: 600 milioane lei – jumătate din bani sunt din fonduri UE

Primăria Iași a publicat joi seară proiectul de buget pe anul 2022 într-o formă simplificată, respectiv doar pe capitole de cheltuieli. Bugetul general, cel care cuprinde atât bugetul local cât și pe cel al instituțiilor descentralizate, este estimat la aproape 1,9 miliarde lei.

În ceea ce privește bugetul local, Primăria a estimat cheltuieli pentru secțiunea de funcționare în sumă de 878 milioane lei, în timp bugetul de dezvoltare se ridică la peste 600 milioane lei. În total, cheltuielile bugetului local fiind prognozate la aproape 1,5 miliarde lei.

La capitolul fonduri europene, municipalitatea a estimat venituri de peste 370 milioane lei. Cea mai importantă sursă de venit la bugetul local este constituită din cotele și sumele defalcate din impozitul pe venit (505 milioane lei), iar alte surse importante sunt sumele defalcate din TVA (151 milioane lei) sau cele aferente impozitelor și taxelor pe proprietate (90 milioane lei).

Subvențiile de la bugetul de stat, fonduri venite în special în contextul implementării de proiecte europene, au o valoare stabilită la circa 127 milioane lei.

În 2021, Primăria a cheltuit circa 1,1 miliarde de lei, în condiițile unui excedent bugetar de 26 milioane lei.

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top