Connect with us

Bugetul de stat 2024: alocare de 25 milioane lei pentru întreținerea drumurilor la Iași/Top 10 județe

Local

Bugetul de stat 2024: alocare de 25 milioane lei pentru întreținerea drumurilor la Iași/Top 10 județe

Județul Iași se află pe poziția 10 în topul județelor din țară în ceea ce privește alocările anuale pentru întreținerea drumurilor județene și comunale în cursul anului 2024: guvernul a stabilit o sumă totală de 24,8 milioane lei. Banii provin din fondurile defalcate din taxa pe valoarea adăugată.

Pe primul loc se află județul Argeș (34,1 mil. lei), urmat de Hunedoara (32 mil. lei), Suceava (29,2 mil. lei), Alba (28,9 mil. lei), Bihor (28,7 mil. lei), Buzău (27,7 mil. lei), Timiș (27,6 mil. lei), Cluj (25,5 mil. lei), Botoșani (25 mil. lei) și Iași (24,8 mil. lei).

  • Alocările pentru drumuri sunt similare cu cele care au fost prevăzute pentru anul în curs

Astfel de sume se alocă anual cu destinația precisă (finanțarea lucrărilor de întrețienre adrumurilor județene și comunale) și nu pot fi cheltuiți pentru alte obiective. Cele mai mici sume sunt alocate acelor județe cu o rețea mică de drumuri – Călărași (9,8 mil. lei), Ialomița (9,3 mil. lei), Covasna (6,5 mil. lei) și Ilfov (6,3 mil. lei).

Media alocărilor pe țară este de 19,5 mil. lei, iar 20 dintre județe au o fiecare o sumă peste acest prag. În total, guvernul a alocat 800 milioane lei la nivel național pentru întreținerea drumurilor. Alocarea bugetară pentru întreținerea drumurilor județene și comunale este stabilită în funcție de numărul de kilometri de drum: topul reflectă lungimea rețelei de drum din fiecare județ.

JudețuI Iași are o lungime totală a drumurilor județene și comunale de 2.134 km, în timp ce în jud. Argeș sunt 2.949 km.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top