Connect with us

Bugetul Iașului: lista integrală a investițiilor din acest an [documente]

Proiecte publice

Bugetul Iașului: lista integrală a investițiilor din acest an [documente]

Municipiul Iași și-a stabilit pentru acest an un buget general de circa 1,6 miliarde lei, iar cheltuielile de investiții sunt de circa 610 milioane lei. APIX.ro vă prezintă mai jos proiectele pe care le va finanța Primăria în acest an.

Bugetul de dezvoltare are ca principală sursă de finanțare fondurile europene: peste 75% din total sunt costuri generate de proiecte europene, în total circa 440 milioane lei. Din această sumă, fondurile nerambursabile ajung la peste 320 milioane lei la care se adaugă și cota de cofinanțare de la bugetul de stat (60 milioane lei).

Principalele proiecte europene aflate în derulare sunt:

  • îmbunătățirea transportului public local: peste 280 milioane lei pentru modernizarea de căi de rulare, achiziția a 32 de tramvaie și 44 autobuze electrice, implementarea unui sistem de e-ticketing și înființarea unor sisteme alternative de transport
  • reabilitarea unor obiective culturale și de agrement: circa 45 milioane lei pentru Ansamblul Mănăstirii Frumoasa, Palatul Braunstein, Muzeul de Istorie Naturală, Centru de Artă Contemporană și reabilitarea unor spații verzi (parcuri în locul unor terenuri degradate, revitalizarea unei zone de agrement de la marginea Iașului – C.A. Rosetti)
  • reabilitarea sistemului de termoficare: circa 45 milioane lei pentru refacerea de rețele termice și crearea unei noi capacități noi de producere a energiei termice cu ajutorul unor surse regenerabile

Mai jos puteți citi detalii despre fiecare proiect european inclus în bugetul Iașului pe anul 2021:

Din activitatea proprie, Primăria Iași a stabilit investiții de circa 108 milioane lei. Mai jos, puteți consulta lista integrală a obiectivelor care vor fi finanțate:

APIX.ro vă pune la dispoziție și lista integrală a investițiilor în cazul școlilor și a spitalelor de sub autoritatea Primăriei Iași:

Află care sunt cele mai noi oferte la apartamente din Iași pe 2camere.ro! (P)

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top