Connect with us

Bugetul județului Iași a fost aprobat/Câți bani sunt alocați pentru investiții?

Proiecte publice

Bugetul județului Iași a fost aprobat/Câți bani sunt alocați pentru investiții?

Consilierii județeni au aprobat miercuri bugetul județului Iași pe anul în curs: 1,5 miliarde lei estimează Consiliul Județean (CJ) că va cheltui în 2021, în condițiile în care 450 milioane lei reprezintă bugetul de dezvoltare.

Bugetul a fost aprobat cu o majoritate la limită: PNL și PMP asigurând voturile, în timp ce PSD și USRPLUS s-au abținut în contextul în care niciun amendament al ultimelor două partide menținute nu a fost agreat.

Pentru acest an, administrația județeană a Iașului a estimat venituri 1,2 miliarde lei, cu un nivel de cheltuieli de 1,47 miliarde lei, diferența fiind acoperită din excedentul bugetar al anilor trecuți. Bugetul de dezvoltare al CJ este prognozat la 450 milioane lei, iar 55% din această sumă este asigurată din excedent, în timp ce finanțările europene sunt cifrate la circa 130 milioane lei.

Cele mai multe cheltuieli ale CJ sunt în sistemul sanitar, în condițiile în care sub autoritatea instituției funcționează șase spitale mari ale Iașului care cumulează cheltuieli totale în 2021 de peste 720 milioane lei. Împreună cu celelalte unități sanitare, întregul buget pe sănătate ajunge la peste 770 milioane lei, respectiv 53% din cheltuielile estimate de CJ.

Principalele investiții ale CJ în 2021 vizează infrastructura rutieră și reabilitarea spitalelor.

Coordonator al proiectului Apix.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat atât cu mass-media locale, cât și centrale.

Articole din categoria Proiecte publice

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top