Connect with us

Cantemir: a fost aprobat blocul din „curtea” Grădiniței nr. 18

Bloc cu 6 niveluri pe un teren de 481 mp

Investiții private

Cantemir: a fost aprobat blocul din „curtea” Grădiniței nr. 18

Comisia de urbanism a Consiliului Local (CL) nu se dezminte: a dat undă verde unui proiect controversat care are toate ingredientele pentru a stârni noi proteste. Blocul are un regim cu subsol, parter și 5 etaje și este propus pe un amplasament cu o suprafață de 481 mp în „curtea” din spate a Grădiniței nr. 18.

Apix.ro a anunțat în premieră, în luna octombrie, elaborarea unui plan urbanistic zonal în acest sens de către firma In Front Associates SRL, companie care deține Cinema Bistro de pe pietonalul Lăpușneanu.

Comisia de urbanism a dat aviz favorabil fără comentarii, în condițiile în care afaceristul imobiliar a propus nu mai puțin de patru funcțiuni: locuințe colective, aparthotel, servicii și birouri.

Indicatorii urbanistici ai proiectului: regim cu 5 etaje, înălțime de 18 metri, procent de ocupare a terenului de 40% și un coeficient de utilizare a terenului de 2,5. Spațiile verzi sunt prevăzute, teoretic, pe 15% din suprafață.

Locurile de parcare, în număr de 13, sunt prevăzute la parterul blocului. Evident, Comisia de urbanism a aplicat din nou dubla măsură: nu a solicitat afaceristului imobiliar ca parcările să fie în subteran așa cum procedează în alte cazuri. Această poveste cu parcările la subsol se aplică doar subiectiv, fiind o cutumă pe care Comisia o invocă uneori doar pentru a-și justifica alte derapaje.

Amplasamentul are deschidere la Aleea Decebal, o stradă cu sens unic care este supraaglomerată la orele de vârf având în vedere existența unităților de învățământ din zonă.

„Strada de acces – Al. Decebal – amplasată pe latura nord-vestică și nord-estică terenului studiat, stradă cu sens unic, având profilul transversal de minim 5 metri și trotuare pe ambele părți ale străzii, îmbrăcăminte definitivă – asfalt, în stare satisfăcătoare necesitând lucrări periodice de întreținere”, se arată în planul urbanistic zonal.

Rămâne de văzut dacă acest proiect va primi și girul Consiliului Local, ultimul pas înainte de emiterea autorizației de construire.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

To Top