Connect with us

Cât costă construirea unei case: prețuri calculate în funcție de autorizații

Utile

Cât costă construirea unei case: prețuri calculate în funcție de autorizații

În momentul obținerii unei autorizații de construire, orice beneficiar trebuie să depună și un deviz de lucrări prin care este estimată valoarea construcției întrucât se aplică o cotă de impozitare. Calculele APIX.ro, în cazul a 9 proiecte de casă autorizate în luna august, arată un cost mediu de 610 euro/mp suprafață utilă.

De obicei, valoarea declarată nu este și cea finală, fiind diferențe, mai mari sau mai mici, în funcție de evoluția pieței. În schimb, aceste valori declarate de beneficiari ne pot oferi o imagine de moment, iar informațiile pot fi utile altor persoane care intenționează să-și ridice o locuință.

APIX.ro a calculat valorile de construire de mai jos în baza informațiilor care sunt puse la dispoziție de Primăria Miroslava: spre diferență de Primăria Iași, care este corijentă la capitolul transparență, autoritatea comunală publică lunar și valoarea fiecărui proiect imobiliar aprobat.

Pentru luna august 2023, APIX.ro a identificat 9 proiecte de casă autorizate de Primăria Miroslava: raportându-ne la suprafața utilă rezultă costuri între 330 și 960 euro/mp.

Toți cei interesați să afle și alte valori din luni anterioare, pot accesa site-ul Primăriei Miroslava la acest link și să acceseze secțiunea dedicată autorizațiilor de construire – în cazul fiecărui proiect autorizat, autoritatea locală informează despre valoare, suprafața construită, suprafața desfășurată, suprafața utilă și suprafața locuibilă (inclusiv cu număr de camere)

Cel mai mare proiect de locuință individuală (după valoare pe mp) aprobat de Primăria Miroslava în luna august (care figurează în tabel cu un cost de 962 euro/mp) presupune construirea unei vile cu regim parter și un etaj cu o valoare totală a investiției de 504.272 lei, iar beneficiarul este o persoană fizică. Indicatorii sunt următorii:

  • suprafață construită: 122,35 mp
  • suprafață desfășurată: 199,35 mp
  • suprafață utilă: 105,9 mp

În schimb, după valoarea totală, cel mai mare proiect vizează construirea unei locuințe cu demisol, parter și un etaj (care figurează cu 650 euro/mp în tabel), iar costurile se ridică la 1,1 milioane lei, cu următorii indicatori:

  • suprafață construită: 164 mp
  • suprafață desfășurată: 442 mp
  • suprafață utilă: 347,83 mp

Cel mai mic proiect (după valoare, care figurează în tabel cu 330 euro/mp) dar cu o suprafață utilă peste medie (138 mp, cu regim parter), ajunge la costuri de 225.540 lei, având următorii indicatori:

  • suprafață construită: 187,94 mp
  • suprafață desfășurată: 187,94 mp
  • suprafață utilă: 138,5 mp

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Utile

To Top