Connect with us

Ce localități vor beneficia de finanțări AFM pentru piste de biciclete: 42 km în județul Iași

pista bicicleta conforma cu normativele

Local

Ce localități vor beneficia de finanțări AFM pentru piste de biciclete: 42 km în județul Iași

Administrația Fondului de Mediu (AFM) va finanța amenajarea a peste 42 km de pistă de biciclete în județul Iași, conform unei noi liste publicate de autoritatea centrală. Banii asigurați de AFM vor completa fondurile deja accesate de mai multe localități din județ pentru piste velo, în cadrul PNRR.

În cazul Iașului pe listă figurează șase proiecte cu o valoare totală de 35,9 milioane lei pentru 42,7 km de pistă. Cea mai mare sumă a fost atrasă de Asociația Zona Metropolitană Iași (ZMI) pentru o pistă de 17 km, pe ruta Bârnova – Dobrovăț (16,6 milioane lei) – este una dintre cele mai mare sume aprobate pentru un proiect la nivel național.

Celelalte finanțări au fost atrase de Miroslava (7,5 milioane lei – 8,4 km), Miroslovești (3,7 milioane lei – 4 km), Podu Iloaiei (2,8 milioane lei – 2,8 km), Ungheni (2,7 milioane lei – 5,3 km) și Ion Neculce (2,5 milioane lei – 5,1 km).

Suma accesată de autoritățile din județul Iași reprezintă circa 10% din totalul fondurilor aprobate la nivel național pentru finanțarea a 59 de proiecte velo.

În prezent, în sistemul național de achiziții publice, sunt lansate proceduri de licitație pentru amenajarea de piste și în alte localități din județ, respectiv: Movileni (un contract cu o valoare estimată de 2 milioane lei), Ciortești (1,7 milioane lei), Dumești (1,4 milioane lei), Balș (1,7 milioane lei), Brăești (1,1 milioane lei) și Lungani (1,3 milioane lei). Astfel de proiecte beneficiază de finanțare PNRR.

Podu Iloaiei are de asemenea o licitație, care completează proiectul AFM, cu un contract a cărei valoare ajunge la peste 11 milioane lei. În ultimul an, au fost finalizate licitații pentru amenajarea de piste în Țuțora, Hărmănești, Stolniceni-Prăjescu, Victoria, Podu Iloaiei (un contract distinct față de celelalte două), Victoria, Holboca, Răchiteni, Aroneanu sau Golăiești.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top