Connect with us

Rețea velo în Podu Iloaiei: primăria caută constructor și pune la bătaie o sumă de 11 milioane lei

Proiecte publice

Rețea velo în Podu Iloaiei: primăria caută constructor și pune la bătaie o sumă de 11 milioane lei

Orașul Podu Iloaiei va avea o rețea de piste de biciclete dispusă pe o lungime totală de 10 km pe raza localității, fiind împărțită în peste 20 de sectoare. Autoritatea locală a lansat deja licitația, iar valoarea contractului se ridică la 11,1 milioane lei, fără TVA – companiile interesate pot depune oferte până pe 7 februarie.

„Obiectivul principal al proiectului constă în asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – piste pentru biciclete (și alte vehicule electrice ușoare) la nivel local”, se precizează în caietul de sarcini. În ampriza DN24, pista de biciclete va avea o lățime de 2,4 metri, în timp ce pe străzile din localitate (vezi lista acestora la finalul articolului) lățimea pistelor va fi de 1,2 metri.

Podu Iloaiei va realiza 10 km de piste de biciclete, în condițiile în care municipiul Iași are, în prezent, o rețea cu 26,5 km de piste, iar toate tronsoanele nu respectă normativele în vigoare – vezi și APTA solicită Primăriei desființarea imediată a pistelor de biciclete de pe trotuare: Iașul are 0 km de piste reale

Circa 600.000 lei din valoarea contractului de la Podu Iloaiei reprezintă suma estimată pentru proiectarea lucrărilor, în timp ce execuție ajunge la 10,5 milioane lei. Fondurile sunt asigurate prin intermediul PNRR, axă de finanțare pe care atât Consiliul Județean Iași, cât și Primăria au ratat finanțări uriașe (citește detalii AICI și AICI).

În ultimele luni, și alte autorități locale din județ au lansat licitații pentru realizarea de piste de biciclete, iar unele proceduri sunt încă în desfășurare – citește și: Investiții de 30 milioane lei pentru amenajarea de piste pentru bicicliști în mai multe localități din județ

În prezent, în Podu Iloaiei nu există piste pentru bicicliști. După implementarea proiectului, rețeaua velo va cuprinde trasee în ampriza DN24, alături de străzile: Matei Ganea, Duzilor, Nicolae Iorga, Matei Corvin, Neagoe Basarab, Vlad Țepeș, Mihai Viteazu, Cuza Vodă, Dimitrie Cantemir și Petru Rareș.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top