Connect with us

Stadiul lucrărilor la parcul industrial Lețcani: o nouă amânare a termenului de execuție

Proiecte publice

Stadiul lucrărilor la parcul industrial Lețcani: o nouă amânare a termenului de execuție

Consiliul Județean (CJ) întârzie cu inaugurarea parcului industrial de la Lețcani. Contractul de lucrări a fost semnat în august 2021, dar proiectul încă nu este finalizat. În ultimul an, au fost încheiate trei acte adiționale: unul pentru suplimentarea valorii și celelalte două pentru prelungirea duratei de execuție.

Valoarea actualizată a contractului ajunge la 17,2 milioane lei (fără TVA), iar, conform unui act adițional încheiat la finalul anului trecut, termenul de execuție a fost (din nou) prelungit cu încă două luni. Teoretic, parcul ar trebui pus în funcțiune în prima jumătate a acestui an.

Din informațiile APIX.ro, există deja scrisori de intenție trimise de diverse companii către CJ prin care firmele și-au arătat intenția de fi rezidenți ai parcului. În mod normal, administrația județeană ar trebui să înceapă licitațiile pentru închirierea parcelelor în prima parte a acestui an.

Suprafața totală a parcului este de 30 ha, în urma unei suplimentări cu 11 ha față de terenul inițial (19 ha). Lucrările aferente contractului actual constau în construcția unei clădiri cu rol administrativ (cu o suprafață desfășurată de circa 600 mp), realizarea drumurilor de incintă (927 metri liniari) și a împrejmuirii (metalică, cu soclu de beton), amenajarea terenului și racordarea la rețelele de utilități existente în zonă. Însă, mărirea suprafeței va genera costuri viitoare de încă 8 milioane lei, conform informațiilor APIX.ro.

Lucrările actuale sunt realizate de Iasicon. În ultima perioadă, aceeași companie a mai semnat alte două acte adiționale importante în cazul a două proiecte în derulare, de data aceasta cu Compania Națională de Investiții. Proiectele au o valoare cumulată a lucrărilor care depășește pragul de 100 milioane lei:

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top