Connect with us

Licitație la Consiliul Județean: 10 milioane euro pentru reabilitarea a 10 km de drum județean

Proiecte publice

Licitație la Consiliul Județean: 10 milioane euro pentru reabilitarea a 10 km de drum județean

Consiliul Județean (CJ) Iași a lansat o licitație pentru reabilitarea DJ 282A pe traseul Popricani – Larga Jijia, respectiv 10,4 km. Valoarea estimată a contractului se ridică la peste 45 milioane lei, fără TVA, iar companiile interesate pot depune oferte cel târziu pe 4 martie.

Procedura este organizată prin intermediul Direcției Județene de Administrare a Drumurilor și Podurilor Iași (DJADP). Licitația este de proiectare și execuție, în condițiile în care documentația tehnică inițială a fost întocmită de NV Construct.

Traseul începe de la intersecția cu DN24C (localitatea Rediu Mitropoliei, Popricani) și are punctul de final la intersecția cu DJ 282A (intrarea în localitatea Larga Jijia, Movileni), foto: schița NV Construct

„Se recomandă amenajarea drumurilor laterale (străzilor) pe o lățime de minimum 4 m și o lungime de minimum 15 metri, cu racordarea corespunzătoare a marginilor părții carosabile și cu îndepărtarea apelor de suprafață din aceste zone. Pentru această amenajare, funcție de valoarea disponibilă a investiției și de recomandările beneficiarului, se poate prevedea pietruirea suprafeței respective a drumurilor laterale, respectiv etanșarea acesteia cu o îmbrăcăminte bituminoasă sau de beton”, se arată în caietul de sarcini.

Tronsonul parte din DJ282A are o lungime totală de 10.340 metri, iar viteza de proiectare va fi de 50 km/h. „În plan, traseul drumului este alcătuit dintr-o succesiune de aliniamente, cu lungimi variabile și curbe în general reduse datorită traseului sinuos, specific drumurilor din zona de deal”, se mai arată în documentația de atribuire.

Investiția este finanțată din fonduri de la bugetul județean.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top