Connect with us

Palatul Mihail Sturdza, din mun. Iași, va fi reabilitat de Iasicon: a fost atribuită licitația lansată încă din martie 2021

Repere istorice

Palatul Mihail Sturdza, din mun. Iași, va fi reabilitat de Iasicon: a fost atribuită licitația lansată încă din martie 2021

Compania Națională de Investiții (CNI) a atribuit contractul de lucrări pentru restaurarea fostului Palat Mihail Sturda, din municipiul Iași, către asocierea de firme formată din Iasicon și Construcții Unu. Licitația a fost lansată încă din martie 2021, dar contractul a fost semnat abia în ultimele zile ale anului trecut.

Inițial, CNI a estimat o valoare de circa 47 milioane lei, în condițiile în care contractul a fost semnat pentru o sumă de 44 milioane lei. Inițial, CNI a desemnat câștigător un alt ofertant (asocierea Smeogal Construct – Gruppo – Conedil), dar Iasicon a avut câștig de cauză după ce a contestat rezultatele procedurii.

Terenul pe care se află fostul Palat Mihail Sturdza are o suprafață de peste 10.000 mp și este deținut de Mitropolia Moldovei și Bucovinei din 1995. Clădirea monument istoric se află în centrul municipiului Iași, și nu este vorba despre Castelul Miclăușeni, așa cum eronat a relatat presa centrală.

Facultatea de Teologie Ortodoxă funcționează în fostul Palat Sturdza începând din anul universitar 1993-1994. În cadrul facultății funcționează patru specializări la nivel de licență, cinci programe de master și școala Doctorală. Pentru cei aproximativ 1.000 de studenți (la toate ciclurile de învățământ) se folosesc 23 săli de cursuri, seminarii și laboratoare. La acestea se mai adaugă patru cabinete pentru cadrele didactice, capela pentru practica liturgică a studenților și sala de consiliu profesoral.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Repere istorice

To Top