Connect with us

Iași: cel mai mare număr de tranzacții imobiliare din ultimii 5 ani

În schimb, vânzarea de apartamente a scăzut ușor

Studii și analize

Iași: cel mai mare număr de tranzacții imobiliare din ultimii 5 ani

Primul trimestru al anului 2018 a adus o ușoară scădere în vânzarea de locuințe în județul Iași (1,7%). În schimb, în județul Cluj a fost înregistrată o creștere de 1,8%. Aceste statistici se reflectă și în prețul apartamentelor: Iașul este singurul oraș mare din țară unde prețul la locuințe a scăzut, în timp ce la Cluj este înregistrată una dintre cele mai mari creșteri de preț din țară.

Citește și Analiză apix.ro: Tranzacțiile imobiliare au crescut la Iași cu 105%

În schimb, luând în considerare toate tipurile de tranzacții (terenuri extravilane și intravilane și unități individuale), județul Iași a înregistrat în primul trimestru al acestui an cel mai mare număr de tranzacții din perioada 2014 – 2018. Față de 2017, numărul de tranzacții aproape s-a dublat, dar numărul de tranzacții din 2018 este comparabil cu cel din 2016. Acest lucru arată că, după reculul din 2017, piața imobiliară a revenit în forță (vezi foto jos).

Citește și Numărul de tranzacții imobiliare s-a dublat la Iași

După numărul total de tranzacții, județul Iași este pe locul 5 în țară după București, Ilfov, Cluj și Timiș, pentru perioada ianuarie – martie 2018.

În ceea ce privește locuințele, la Iași se vând lunar mai puține apartamente decât în Cluj. De exemplu, în perioada ianuarie – martie 2018, în județul din vest au fost tranzacționate 2.737 de locuințe, în timp ce la Iași au fost vândute doar 1.507 locuințe.

Citește și Iașul bubuie din punct de vedere imobiliar: cererea a crescut cu 42%

Citește și În fiecare zi se vând la Iași 19 apartamente

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Studii și analize

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top