Connect with us

Cel mai mare proiect imobiliar din Centru: 13 blocuri, lângă Palas

În plan depărtat se poate observa Palatul Culturii

Investiții private

Cel mai mare proiect imobiliar din Centru: 13 blocuri, lângă Palas

Omul de afaceri Cristin Zămosteanu pregătește cea mai mare investiție imobiliară a sa de la intrarea pe piața din Iași. Dezvoltatorul a construit primul său bloc – în Tătărași – în urmă cu aproximativ șapte ani, iar, între timp, a devenit cel mai în vogă investitor. Zămosteanu are proiecte implementate sau în derulare în toate zonele importante ale orașului, de la cartiere periferice – recent a intrat și în Nicolina – și până în zona centrală.

Cel mai nou proiect al omului de afaceri vizează construirea a 16 imobile în spatele facultăților tehnice (zona străzilor Zimbrului – Adunați – Emil Palade – Malu). Dintre acestea, 13 blocuri vor fi de locuințe cu regim înalt (8, 10, 11 și 12 etaje), iar celelalte trei vor fi clădiri cu un singur etaj care vor adăposti spații comerciale.

Amplasamentul investiției:

Dezvoltatorul construiește în continuarea ansamblului rezidențial (Lazăr Residence) pe care deja l-a ridicat în zona amintită. Zămosteanu a fost unul dintre „pionerii” care a „atacat” perimetrul Smârdan – Șesan – Melodiei spre nemulțumirea locuitorilor din zonă. Aceștia au reproșat faptul că Primăria Iași a dat undă verde la construcții înalte deși regimul anterior prevedea maximum 1-2 etaje. Rezidenții au deschis procese, au participat la ședințe ale Comisiei de urbanism, au reușit să oprească șantiere ilegale, dar oficialii municipalității au stabilit, în cele din urmă, că zona va fi una a clădirilor înalte. Dacă rezidenții solicitau un regim maxim de P+3, Primăria a stabilit un regim minim de P+4.

Revenind la proiectul lui Zămosteanu, cele 16 corpuri de clădire vor fi construite pe o suprafață de 7.222 mp, rezultată din alipirea mai multor terenuri pe care omul de afaceri le-a achiziționat în perioada martie 2016 – mai 2017. Procentul de ocupare a terenului a fost stabilit la 40%, în timp ce regimul maxim de înălțime la 39 metri – de regulă, Primăria aprobă 3 metri/etaj la blocurile de locuințe. Proiectul prevede și amenajarea a 354 de locuri de parcare, iar investitorul susține că acestea vor fi realizate atât la nivelul solului, cât și în subteran.

Propunerea urbanistică este în faza de aprobare a Planului Urbanistic Zonal (PUZ), recent Primăria publicând documentul pe site pentru etapa de consultare publică. Cei interesați de proiect pot trimite comentarii la municipalitate cel târziu până pe data de 13 august. Propunerile/sugestiile pot fi trimise pe adresa de mail informatii@primaria-iasi.ro sau depuse la Centrul de Informații pentru Cetățeni.

Amplasarea celor 16 corpuri de clădire (clădirile colorate cu alb sunt corpuri existente, restul fiind imobile propuse)

UPDATE (15 noiembrie 2017): Raportul de informare publicat de Primăria Iași a arătat planurile din primă fază a omului de afaceri. Detalii AICI.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top