Connect with us

Cinci blocuri cu 351 de apartamente, peste drum de Palas

Cinci blocuri înalte vor fi construite în spatele facultăților tehnice

Investiții private

Cinci blocuri cu 351 de apartamente, peste drum de Palas

Un important proiect imobiliar din centrul Iașului a intrat pe ultima sută de metri în procesul de autorizare. Omul de afaceri Cristin Zămosteanu, prin firma M.CHIM, vrea să amenajeze peste 350 de locuințe în blocuri înalte, în spatele facultăților tehnice de pe Splai Bahlui mal stâng.

Proiectul va fi implementat în perimetrul delimitat de străzile Zimbrului – Adunați – George Emil Palade – Melodiei. Municipalitatea a publicat un raport de informare cu privire la investiție, etapă care încheie perioada de consultare publică.

Amplasamentul ansamblului de blocuri:

În primă fază, dezvoltatorul imobiliar, care a construit deja în zonă, vrea să amenajeze cinci blocuri cu 8, 10 și 11 etaje. În total, 351 de apartamente, spune dezvoltatorul. Blocurile cad perpendicular pe str. Melodiei și sunt unite la stradă de un front cu parter și etaj, unde vor fi amenajate spații comerciale și birouri.

Împotriva proiectului au fost depuse și sesizări. Vecini direct afectați au reproșat suprapopularea zonei, lipsa spațiilor de joacă, numărul limitat de locuri de parcare, inexistența spațiilor verzi, nivelul de poluare ridicat și necesitatea extinderii carosabilului. În replică, dezvoltatorul a precizat că str. Melodiei va fi supralărgită și va avea două sensuri de mers față de un singur sens cât are în prezent. Totodată, str. G.E. Palade va fi „corectată” între str. Fericirii și str. Melodiei astfel încât și în această zonă să fie două sensuri de mers. Nu în ultimul rând, afirmă dezvoltatorul, vor fi amenajate 360 locuri de parcare, 470 mp de spații verzi, 2.400 mp terase plantate și 690 mp pentru sport (deasupra parcajului din vecinătatea str. Adunați).

M.CHIM are la dispoziție o suprafață totală de peste 7.200 mp, prin alipirea mai multor terenuri achiziționate anul trecut. Regimul de înălțime propus ajunge la parter și 12 etaje, cu un procent maximum de ocupare a terenului de 50%.

Planșa de reglementări urbanistice:

În primă fază, vor fi amenjate cele cinci blocuri colorate cu galben, în timp ce restul de opt imobile, din zona cuprinsă între str. Zimbrului și str. Adunați (în spatele blocului existent – marcat cu alb), vor face obiectul unei alte reglementări urbanistice, care vizează o dezvoltare viitoare a întregii zone.

Odată încheiată perioada de consultare publică, proiectul lui Zămosteanu a intrat în circuitul legal de avizare, iar, în termen de 2-3 luni, ar putea fi aprobat la nivelul Consiliului Local, dacă nu vor mai exista probleme.

Fluxul APIX a mai scris despre acest proiect AICI.

Citește AICI despre oferta de publicitate pe fluxul APIX

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top