Connect with us

Noi sesizări împotriva blocurilor din capăt Păcurari

În această zonă vor apărea blocuri înalte

Investiții private

Noi sesizări împotriva blocurilor din capăt Păcurari

Unul dintre proiectele imobiliare din capătul Păcurariului este la un pas de a fi aprobat în Consiliul Local. Municipalitatea a publicat un raport de informare asupra investiției care marchează încheierea perioadei de consultare publică. Proiectul aparține firmei Cărăbuș Construct Grup și presupune construirea a patru blocuri de locuințe în zona rampei de ieșire a pasajului Canta: unul cu 10 etaje, iar, în spatele acestuia, în mod înșiruit, celelalte trei cu șase etaje. În capătul Păcurariului există mai multe proiecte care prevăd blocuri înalte, puteți AICI despre modul în care va arăta zona în viitor.

În cele patru blocuri ar putea fi amenajate până la 100 de apartamente.

Amplasamentul blocurilor (dezvoltatorul are la dispoziție 2.060 mp)

Primăria a primit mai multe sesizări cu privire la derularea proiectului de la vecini direct afectați:

  • funcțiunea propusă nu este compatibilă cu destinația clădirilor din zonă
  • regimul de înălțime D+P+10E contravine cu regimul de înălțime existent în zonă P+3E
  • indicatorii urbanistici propun realizarea unor construcții care nu asigură concilierea interesului cetățeanului cu cele ale colectivității
  • nu sunt respectatea integritatea mediului și protejarea patrimoniului natural și construit
  • lucrările de terasamente pentru realizarea subsolului pot pune în pericol stabilitatea fundației împrejmuirii și a clădirilor învecinate
  • solul prezintă zone cu izvoare – nivelul apei freatice fiind cuprins între 2-12 cu caracter ascensional, iar realizarea și exploatarea infrastructurii viitoarelor obiective trebuie făcută cu atenție pentru a preveni acțiuni ireversibile ale amplasamentului studiat
  • retragerea minimă obligatorie față de vecinătăți ale clădirilor nu este corelată cu înălțimea propusă
  • rețelele de utilități existente au capacitate insuficientă pentru preluarea în sistem a unor construcții noi

Planșa de reglementări urbanistice:

Contestatarii proiectului au primit următorul răspuns de la beneficiar:

  • amplasamentul studiat  se  află  în  zonă  de  funcțiuni  mixte;  drept  dovadă,  vecinătățile  directe  sunt: service-ul auto al familiei Doboș și casa familiei Doboș pe latura de vest, complexul Total Gaz, la nord și vest  – dominantă din punctul de vedere al dimensiunii imobilelor edificate, la nord – est, mici loturi pentru case ale fam. Filipov și Ivan, iar la est, două proprietăți ale familiei Mititelu: casă domnului Ioan Mititielu și Hala de Prezentare și desfacere Mobilier a domnului Sorin Mititelu. Cei doi din urmă sunt semnatarii adreselor și totodată beneficiari de drept   ai specificului mixt al zonei, prin natură imobilelor (din categorii funcționale diferite) pe care le au în proprietate; găsim firesc că toți cei care    au terenuri în propriatate să aibă parte de condiții similare de edificare
  • studiile și documentațiile de arhitectură se conformează amplasamentelor; în mod particular, în cazul studiului – un lot îngust – pe care s-au dispus volumele construite astfel încât să  rezulte  o  serie  de  4  clădiri  cu elemente comune și care conturează un ansamblu unitar. Alternativa de a amplasa un volum masiv pe pantă ar fi fost complet nefavorabilă, atât ca imagine urbană, al relației cu vecinătățile cât și pentru calitatea spațiilor  de    Totodată, trebuie să fim conștienți de faptul că intervenția stă sub semnul fezabilității economice, deci optimizarea și utilizarea eficientă a terenului este o premiza firească pentru acest gen de investiție.  Compoziția  urbanistică  a fost supusă atenției comisiei de specialitate din cadrul  Primăriei iar decizia a fost înregistrată în Avizul de Oportunitate obținut.
  • este de competența Comisiei pentru Circulație și al Poliției Rutiere să decidă (prin cele două avize specifice) dacă este sau nu un impediment  accesul pe lot. Cu mențiunile  că singurul acces pe lot este pe acest drum,  deci oricum trebuie asigurat un acces, iar proprietățile celor doi semnatari se află sub incidența acelorași temeri cum că    ar reprezenta un impediment (mai ales spațiul comercial); reiau cu acest  prilej apelul la a  asigura  condiții similare  pentru toți proprietarii de terenuri din zonă.
  • zona are specific de funcțiuni mixte (chiar dacă ar fi fost strict cu specific rezidențial, în acest caz Hala de Prezentare și desfacere Mobilier a domnului Sorin Mititelu – semnatarul adresei-ar fi fost o excepție de la regulă invocată), iar documentațiile de urbanism au tocmai rolul să reglementeze aceste incertitudini.
  • facem apel la discernământ și la asigurarea unui cadru echitabil; vă asigurăm din nou pe această cale de intențiile noastre bune de a crea un ansamblu rezidențial elegant care să aducă valoare zonei.

Proiectul inițiat de Cărăbuș Construct Grup ar putea intra în dezbaterea Consiliului Local până la sfârșitul acestui an, iar în primăvara anului viitor ar putea începe lucrările, în funcție de disponibilitățile financiare ale investitorului.

Citește AICI despre oferta de publicitate a fluxului APIX.

Coordonator al proiectului Apix.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat atât cu mass-media locale, cât și centrale.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top