Connect with us

CFR a semnat contractul pentru refacerea Gării Pașcani pentru o sumă cu 10% mai mare față de estimarea inițială

gara pascani

Proiecte publice

CFR a semnat contractul pentru refacerea Gării Pașcani pentru o sumă cu 10% mai mare față de estimarea inițială

Regionala CFR Iași a semnat contractul de lucrări pentru reabilitarea Gării Pașcani pentru o sumă de 37 milioane lei, cu 3,1 milioane lei mai mult față de valoarea estimată în cadrul licitației: la procedură a participat un singur ofertant, respectiv o asociere formată din mai multe firme.

Pentru a putea încheia contractul pentru o sumă mai mare, unicul ofertant a depus o contestație la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) în care a argumentat că suma publicată în SEAP (33,9 milioane lei) este mai mică față de devizul general al lucrării, așa cum a rezultat din studiul de fezabilitate (38,9 milioane lei).

„Valoarea estimată a cheltuielilor diverse și neprevăzute nu este inclusă în valoarea totală a contractului și reprezintă cheltuieli incluse în structura devizului general. Utilizarea sumelor aferente acestora se face în funcție de necesități, pentru situațiile neprevăzute care pot apărea pe parcursul execuției lucrărilor, situații care nu au putut fi luate în considerare în momentul întocmirii caietului de sarcini”, se arată în decizia CNSC.

CNSC a invalidat, astfel, raportul inițial al procedurii și a dispus către CFR să reevalueze „riguros” singura ofertă depusă. Ulterior, CFR a semnat contractul. „Având în vedere aceste sume bugetate pentru realizarea obiectivului de investiție în cauză, mai mari decât valoarea estimată, dar mai mici decât valoarea ofertată de contestatoare, Consiliul consideră că autoritatea contractantă trebuie să facă o analiză riguroasă cu privire la posibilitatea disponibilizării de fonduri suplimentare pentru îndeplinirea contractului și în funcție de aceasta să reevalueze oferta depusă”, a mai spus CNSC.

Contractul de lucrări a fost semnat cu o asociere condusă de Construct I.N.G. Așa cum APIX.ro a relatat anul trecut, firma este patronată de Vasile Cicio, un om de afaceri apropiat de șefi din conducerea centrală a CFR (sursa). O altă firmă a lui Cicio, Daria Const SRL, este, de asemenea, parte din asociere. Celelalte firme implicate sunt Pro Ami’s Consulting (Iași), ISPCF (București), Arcada Company (Galați) și Prima Construct (Iași). Asocierea a ofertat 37 milioane lei.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Proiecte publice

To Top