Connect with us

Cine este firma care va proiecta șos. Bucium și drumul spre Aeroport

Proiecte publice

Cine este firma care va proiecta șos. Bucium și drumul spre Aeroport

Primăria a desemnat o firmă relativ nou-înființată pentru a proiecta lucrările de modernizare la două obiective importante: șos. Bucium și drumul de acces la aeroport.

Firma Nordic Vision SRL a licitat un preț de 200.000 lei, mult sub valoarea de 590.000 lei estimată de municipalitate. Primăria nu a comentat asupra prețului, doar a adăugat că firma a licitat câte 100.000 lei pentru fiecare proiect.

Nordic Vision a fost înființată la începutul anului trecut, în cotă parte de 50%, de Cătălin Ungureanu și Ovidiu Ursanu. Anul trecut, cu un singur angajat, compania a avut o cifră de afaceri de 910.532 lei și un profit net de 758.462 lei.

„Nordic Vision SRL este o companie tânără care are ca obiectiv principal de activitate furnizarea serviciilor de proiectare şi consultanţă în domeniul infrastructurii de drumuri şi poduri, pentru lucrări noi, de întreţinere şi reparaţii, lucrări topografice şi studii geotehnice aferente infrastructurii, precum şi elaborarea documentaţiilor tehnice în acest domeniu”, se arată pe site-ul firmei.

Amintim că la licitație au participat nu mai puțin de 12 ofertanți.

Potrivit contractului, în șase luni de la data semnării acestuia firma menționată va trebui să furnizeze municipalității studii de teren, să obțină autorizații și avize, să elaboreze documentația de avizare a lucrărilor de intervenții, să redacteze proiectul pentru autorizarea lucrărilor de construire și proiectul de organizare a execuției lucrărilor, să obțină autorizația de construire, să elaboreze proiectul tehnic de execuție și să ofere asistența tehnică necesară pe parcursul implementării proiectului.

Şoseaua Bucium face parte din traseul drumului național DN 24 pe raza Municipiului Iaşi. Traseul studiat porneşte de la limita intravilanului (intersecţie cu aleea Domenii) până la intersecţia cu bulevardul Poitiers. Şoseaua Bucium, propusă pentru modernizare, este stradă de categoria a II-a, colectoare, cu patru benzi de circulaţie, preluând fluxurile de trafic din zona rezidenţială şi de pe drumul naţional DN 24, dirijându-le apoi spre zona centrală a oraşului sau spre ieşirea din Municipiul Iaşi. Șoseaua Bucium continuă de la ieşirea din localitate cu un sector de drum naţional modernizat în 2018, aflat în administrarea Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor (DRDP) Iaşi şi având caracter exclusiv de drum naţional. Până în prezent, pe șoseaua Bucium au fost executate lucrări la reţelele edilitare în carosabil şi reparaţii curente. Porţiunea din șoseaua Bucium propusă spre modernizare este de circa 3.200 de metri.

Drumul spre Aeroport  (DJ 282 I) are caracter de drum în afara localităţii, fără trotuare şi fără sistem de canalizare. Traseul studiat porneşte de la intersecţia cu șoseaua Ciric și continuă până la Aeroportul Internaţional Iaşi, având o lungime de circa 1.700 de metri şi lăţimea medie de 6 metri. Este mărginit de acostamente din pământ şi de şanţuri pereate. La exteriorul curbelor este prevăzut parapet din beton, iar drumul este prevăzut cu iluminat stradal.

În ședinţa Consiliului Judeţean din 23 aprilie, aleşii judeţeni au aprobat transmiterea drumului DJ 282I din domeniul public al Judeţului Iaşi şi administrarea DRDP Iaşi în domeniul public al Municipiului Iaşi şi administrarea Consiliului Local Iaşi. În cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local din 24 aprilie, la aprobarea formei finale a bugetului local al municipiului Iaşi, aleșii locali au decis și alocarea unei sume necesare lucrărilor de modernizare a drumului de acces către Aeroport.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

To Top