Connect with us

CNAIR a suspendat licitația aferentă tronsonului de centură Selgros – DN28

Proiecte publice

CNAIR a suspendat licitația aferentă tronsonului de centură Selgros – DN28

Licitația pentru proiectarea și execuția unui tronson din centura Iașului, varianta de trafic greu pe sectorul Selgros – DN28 (circa 7 km), a fost suspendată. Motivul? Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) arată cu degetul spre Primărie: licitația va fi reluată după ce municipalitatea va realiza un studiu de fezabilitate pentru relocarea, protejarea sau mutarea rețelelor de utilități.

Culmea, în iunie 2019, când a fost lansată licitația, problema utilităților era cunoscută atât la nivelul CNAIR, cât și la Primărie: încă din 2009 Primăria s-a angajat să elaboreze studiile tehnice, dar, timp de 10 ani, nu s-a întâmplat nimic.

Valoarea contractului aferent licitației CNAIR a fost estimată la 127 milioane lei, fără TVA.

„Având în vedere interferenţa proiectului cu reţelele de utilităţi aflate pe raza teritoriului administrativ al municipiului Iaşi, Primăria Iaşi şi-a asumat faptul că se va ocupa de relocarea utilităţilor identificate. În acest sens, Primăria Iaşi va realiza un studiu de fezabilitate în vederea relocării/protejării reţelelor de utilităţi. CNAIR a suspendat procedura de achiziţie (…) până la data realizării acestor lucrări“, se arată într-o adresă a Ministerului Transporturilor.

Plenul Consiliului Local (CL) a adoptat două hotărâri în relație cu acest proiect: una în octombrie 2019 şi cealaltă în ianuarie 2020, prin care Primăria şi-a asumat în mod clar şi fără echivoc că va realiza studiul de fezabilitate atât în cazul variantei de trafic greu Selgros – DN28, cât şi în cazul variantei de trafic uşor (tronson de 8 km care cuprinde şi legătura cu zona Dacia şi care, iniţial, trebuia făcut de CNAIR în prima etapă de construire a şoselei de centură, respectiv acum 10 ani).

Potrivit ultimei decizii a CL, studiile tehnice vor fi elaborate în termen maxim de 4 luni, astfel că licitația CNAIR ar putea fi reluată undeva în luna august (ținând cont și de birocrația atribuirii de către Primărie a procedurii de achiziție a studiilor).

Zonele care vor face obiectul studiilor municipalității sunt aferente str. Strămoşilor, str. Cicoarei, str. Arh. Ioan Berindei, bld. Poitiers şi str. Trei Fântâni.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

To Top