Connect with us

CNAIR a suspendat licitația aferentă tronsonului de centură Selgros – DN28

Proiecte publice

CNAIR a suspendat licitația aferentă tronsonului de centură Selgros – DN28

Licitația pentru proiectarea și execuția unui tronson din centura Iașului, varianta de trafic greu pe sectorul Selgros – DN28 (circa 7 km), a fost suspendată. Motivul? Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) arată cu degetul spre Primărie: licitația va fi reluată după ce municipalitatea va realiza un studiu de fezabilitate pentru relocarea, protejarea sau mutarea rețelelor de utilități.

Culmea, în iunie 2019, când a fost lansată licitația, problema utilităților era cunoscută atât la nivelul CNAIR, cât și la Primărie: încă din 2009 Primăria s-a angajat să elaboreze studiile tehnice, dar, timp de 10 ani, nu s-a întâmplat nimic.

Valoarea contractului aferent licitației CNAIR a fost estimată la 127 milioane lei, fără TVA.

„Având în vedere interferenţa proiectului cu reţelele de utilităţi aflate pe raza teritoriului administrativ al municipiului Iaşi, Primăria Iaşi şi-a asumat faptul că se va ocupa de relocarea utilităţilor identificate. În acest sens, Primăria Iaşi va realiza un studiu de fezabilitate în vederea relocării/protejării reţelelor de utilităţi. CNAIR a suspendat procedura de achiziţie (…) până la data realizării acestor lucrări“, se arată într-o adresă a Ministerului Transporturilor.

Plenul Consiliului Local (CL) a adoptat două hotărâri în relație cu acest proiect: una în octombrie 2019 şi cealaltă în ianuarie 2020, prin care Primăria şi-a asumat în mod clar şi fără echivoc că va realiza studiul de fezabilitate atât în cazul variantei de trafic greu Selgros – DN28, cât şi în cazul variantei de trafic uşor (tronson de 8 km care cuprinde şi legătura cu zona Dacia şi care, iniţial, trebuia făcut de CNAIR în prima etapă de construire a şoselei de centură, respectiv acum 10 ani).

Potrivit ultimei decizii a CL, studiile tehnice vor fi elaborate în termen maxim de 4 luni, astfel că licitația CNAIR ar putea fi reluată undeva în luna august (ținând cont și de birocrația atribuirii de către Primărie a procedurii de achiziție a studiilor).

Zonele care vor face obiectul studiilor municipalității sunt aferente str. Strămoşilor, str. Cicoarei, str. Arh. Ioan Berindei, bld. Poitiers şi str. Trei Fântâni.

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top