Connect with us

Aeroportul prinde bani UE și se pregătește să semneze 2 contracte importante

Proiecte publice

Aeroportul prinde bani UE și se pregătește să semneze 2 contracte importante

Aeroportul Iași este pe punctul de a finaliza două licitații importante, în condițiile în care, zilele trecute, a semnat și un contract de finanțare europeană. În cazul ambelor proceduri, lucrările ar putea demara în primăvara.

Cele două licitații datează încă din vara anului trecut, iar contractele au o valoare estimată cumulată de peste 50 milioane lei.

Cea mai importantă (47 milioane lei) vizează cinci componente principale: extindere platformă debarcare-îmbarcare (de la 9 la 13 locuri de parcare pentru aeronave), o nouă cale de rulare pentru acces la pista de decolare – aterizare (legătura dintre platforma extinsă și actuala pista), lucrări de marcaje, lucrări de balizaj și iluminat platformă și, nu în ultimul rând, lucrări de canalizare.

Licitația aferentă acestui contract a fost lansată în iulie 2019, dar evaluarea ofertelor și deliberarea au mers foarte greu. Ultimele informații despre procedură datează din septembrie 2019, atunci când au fost publicate numele ofertanților: Eky Sam, Societatea de Construcții Napoca SA, Max Boegl și asocierea Strabag – Antrepriza de reparații și lucrări ARL Cluj. Data limită pentru evaluarea financiară a ofertelor este 29 februarie astfel că, în prima parte a lunii martie, Aeroportul va anunța câștigătorul.

În context, șeful Aeroportului, Cătălin Bulgariu, a anunțat semnarea primului contract de finanțare europeană: din valoarea totală a contractului sus-menționat, UE și Guvernul vor contribui cu circa 25 milioane lei.

Nu mai puțin importantă este și cea de-a doua licitație: realizarea unui Master Plan Integrat și studiul de fezabilitate pentru dezvoltarea aeroportului. Practic, aceste documente vor stabili direcția de dezvoltare a aerogării pe următorii ani. În acest caz, valoarea contractului este de 3,3 milioane lei.

Licitația aferentă a fost lansată în iunie 2019, iar ofertanții sunt SETEC Internațional și asocierea Consitrans – 3TI Progetti Italia – Ingegneria Integrata SPA. Data limită pentru evaluarea financiară a fost stabilită la 30 martie 2020.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top