Connect with us

Aeroportul prinde bani UE și se pregătește să semneze 2 contracte importante

Proiecte publice

Aeroportul prinde bani UE și se pregătește să semneze 2 contracte importante

Aeroportul Iași este pe punctul de a finaliza două licitații importante, în condițiile în care, zilele trecute, a semnat și un contract de finanțare europeană. În cazul ambelor proceduri, lucrările ar putea demara în primăvara.

Cele două licitații datează încă din vara anului trecut, iar contractele au o valoare estimată cumulată de peste 50 milioane lei.

Cea mai importantă (47 milioane lei) vizează cinci componente principale: extindere platformă debarcare-îmbarcare (de la 9 la 13 locuri de parcare pentru aeronave), o nouă cale de rulare pentru acces la pista de decolare – aterizare (legătura dintre platforma extinsă și actuala pista), lucrări de marcaje, lucrări de balizaj și iluminat platformă și, nu în ultimul rând, lucrări de canalizare.

Licitația aferentă acestui contract a fost lansată în iulie 2019, dar evaluarea ofertelor și deliberarea au mers foarte greu. Ultimele informații despre procedură datează din septembrie 2019, atunci când au fost publicate numele ofertanților: Eky Sam, Societatea de Construcții Napoca SA, Max Boegl și asocierea Strabag – Antrepriza de reparații și lucrări ARL Cluj. Data limită pentru evaluarea financiară a ofertelor este 29 februarie astfel că, în prima parte a lunii martie, Aeroportul va anunța câștigătorul.

În context, șeful Aeroportului, Cătălin Bulgariu, a anunțat semnarea primului contract de finanțare europeană: din valoarea totală a contractului sus-menționat, UE și Guvernul vor contribui cu circa 25 milioane lei.

Nu mai puțin importantă este și cea de-a doua licitație: realizarea unui Master Plan Integrat și studiul de fezabilitate pentru dezvoltarea aeroportului. Practic, aceste documente vor stabili direcția de dezvoltare a aerogării pe următorii ani. În acest caz, valoarea contractului este de 3,3 milioane lei.

Licitația aferentă a fost lansată în iunie 2019, iar ofertanții sunt SETEC Internațional și asocierea Consitrans – 3TI Progetti Italia – Ingegneria Integrata SPA. Data limită pentru evaluarea financiară a fost stabilită la 30 martie 2020.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top