Connect with us

CNI investește 15 mil. lei pentru modernizarea drumurilor dintr-o comună

Proiecte publice

CNI investește 15 mil. lei pentru modernizarea drumurilor dintr-o comună

Compania Națională de Investiții (CNI) a lansat o nouă licitație în relație cu județul Iași: peste 15 milioane lei vor fi investiți pentru modernizarea de drumuri de pe raza comunei Tomești. Drumurile incluse în proiect au fost afectate în urma unor fenomene meteo din iulie 2018.

„Potrivit adresei înaintate de Primăria Tomești către Compania Națională de Investiții, drumuri sătești care au o lungime totală de 9,827 km au nevoie de modernizări. Tronsoanele de drumuri sătești sunt în toate cele patru sate ale comunei, respectiv Tomești, Goruni, Chicerea și Vlădiceni”, se arată în caietul de sarcini aferent licitației.

Drumurile sătești sunt acoperite cu balast și pietriș și au devenit impracticabile după ploile abundente din iulie 2018, prezentând depuneri de aluviuni și de vegetație amestecată cu pământ. Totodată, căile de circulație sătești au fost avariate, constatându-se erodarea suprafeței carosabile, iar pietrișul din zestrea drumurilor a fost îndepărtat de apă. Potrivit procesului verbal emis de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Iași, drumurile pietruite, situate în proporție de 80% în pantă, s-au degradat și au devenit impracticabile.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Proiecte publice

To Top