Connect with us

Proiectul autostrăzii Bacău – Pașcani a ajuns la Comisia zonală a monumentelor

Proiecte publice

Proiectul autostrăzii Bacău – Pașcani a ajuns la Comisia zonală a monumentelor

Comisia zonală a monumentelor istorice a primit documentația aferentă proiectului de construire a autostrăzii Bacău – Pașcani. Tronsonul face parte din Autostrada Moldovei (A7) și are 82 km. Licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic a fost câștigată, în 2018, de o firmă spaniolă.

Traseul autostrăzii Bacău – Pașcani tranzitează teritoriul municipiului Pașcani și al comunelor Mircești, Hălăucești, Mogoșești – Siret și Stolniceni – Prăjescu (extravilan). Elaboratorul documentației este firma Ingenieria Especializada Obra Civil E Industrial S.A.

Construirea autostrăzii A7, inclusiv tronsonul Bacău – Pașcani, ar putea beneficia de finanțare prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), conform unei variante draft a planului publicată recent de presa centrală.

PNRR este planul post-pandemic de redresare a economiei UE și are o valoare  totală de 30,4 miliarde euro: 13,7 miliarde euro sunt granturi nerambursabile, iar 16,6 miliarde euro sunt credite cu dobânzi avantajoase.

În cazul tronsonului Bacău – Pașcani, valoarea estimată a contractului de lucrări se ridică la 865 milioane euro, iar proiectul cuprinde inclusiv o legătură spre Piatra Neamț.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top