Connect with us

Comisia de urbanism: ce proiecte au fost dezbătute?

Cele mai multe proiecte discutate au fost aprobate

Utile

Comisia de urbanism: ce proiecte au fost dezbătute?

Comisia de urbanism s-a reunit, la sfârșitul săptămânii trecute, într-o nouă ședință. Față de alte reuniuni, întâlnirea consilierilor locali a durat doar câteva zeci de minute, aproape toate proiectele fiind aprobate.

Lista planurilor urbanistice zonale ce au fost dezbătute:

  • construirea locuință individuală și locuință colectivă mică în zona Galata, la un regim P+2 și o înălțime de 9 metri. Beneficiarii sunt persoane fizice. Accesul principal se face de pe o cale de comunicație ce face legătura cu strada Strugurilor. Suprafața terenului ajunge la circa 1.400 mp, iar 400 mp reprezintă noua cale de acces (APROBAT)
  • construire locuință individuală pe str. Viticultori T64. Beneficiarul, o persoană fizică, are la dispoziție o suprafață de 1.000 mp și a solicitat un regim P+2, cu o înălțime maximă de 10 metri (APROBAT)
  • un plan urbanistic de detaliu pe str. Margareta Baciu 41 pentru modificarea unui PUZ aprobat prin HCL 454/2006, în vederea construirii unei locuințe individuale. Beneficiarul, o persoană fizică, are la dispoziție o suprafață de peste 2.500 mp, iar vila avea un regim P+1 (APROBAT)
  • construire locuință semicolectivă pe fundac Călărași 1A, beneficiar Mariana Macovei. Terenul ajunge la 535 mp, iar regimul este P+2 (APROBAT)
  • construire locuință colectivă pe str. Adunați 7, beneficiari Paul Doru Tehutu și Mihaela Loredana Tehutu. Înălțimea maximă a imobilului va fi de 9 metri, în contextul unui regim S+P+2E. Beneficiarii au doar 483 mp la dispoziție pentru dezvoltarea proiectului (APROBAT, fără suplimentarea ulterioară a CUT-ului cu 20%)
  • construire ansamblu imobiliar în zona Galata (zona șos. Iași – Voinești), beneficiar omul de afaceri Eusebiu Siminiceanu prin mai multe firme ale sale (Miroslava Development 1, 2, 3 și 4). Terenul ajunge la 166.491 mp și este împărțit în mai multe unități teritoriale de refereință, iar înălțimea maximă a unui imobil ajunge la 24 metri. Siminiceanu este cunoscut în piață pentru tranzacții imobiliare, puțin probabil ca el să dezvolte proiectul (AMÂNAT, probleme legate de acces la amplasament)
  • construirea unui imobil multifuncțional cu locuințe, sediu de firmă și comerț pe str. Doftoreanu 5A, beneficiari Emilia și Eusebiu Gabor. Suprafața terenului ajunge la 871 mp, iar intenția este de a construi o clădire cu demisol, parter și patru etaje. Calea de acces este din DS 3755 (RESPINS)
  • construirea unui sediu de firmă pe str. Mitropolit Varlaam 44, beneficiar Iasmina SRL. Suprafața terenului este de circa 850 mp, iar intenția este de a construi un imobil cu subsol, demisol, parter și cinci etaje plus un al șaselea etaj retras. Înălțimea maximă a imobilului a fost propusă la 28 metri (APROBAT)

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Utile

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top