Connect with us

Comisia de urbanism: ce proiecte au fost dezbătute?

Cele mai multe proiecte discutate au fost aprobate

Utile

Comisia de urbanism: ce proiecte au fost dezbătute?

Comisia de urbanism s-a reunit, la sfârșitul săptămânii trecute, într-o nouă ședință. Față de alte reuniuni, întâlnirea consilierilor locali a durat doar câteva zeci de minute, aproape toate proiectele fiind aprobate.

Lista planurilor urbanistice zonale ce au fost dezbătute:

  • construirea locuință individuală și locuință colectivă mică în zona Galata, la un regim P+2 și o înălțime de 9 metri. Beneficiarii sunt persoane fizice. Accesul principal se face de pe o cale de comunicație ce face legătura cu strada Strugurilor. Suprafața terenului ajunge la circa 1.400 mp, iar 400 mp reprezintă noua cale de acces (APROBAT)
  • construire locuință individuală pe str. Viticultori T64. Beneficiarul, o persoană fizică, are la dispoziție o suprafață de 1.000 mp și a solicitat un regim P+2, cu o înălțime maximă de 10 metri (APROBAT)
  • un plan urbanistic de detaliu pe str. Margareta Baciu 41 pentru modificarea unui PUZ aprobat prin HCL 454/2006, în vederea construirii unei locuințe individuale. Beneficiarul, o persoană fizică, are la dispoziție o suprafață de peste 2.500 mp, iar vila avea un regim P+1 (APROBAT)
  • construire locuință semicolectivă pe fundac Călărași 1A, beneficiar Mariana Macovei. Terenul ajunge la 535 mp, iar regimul este P+2 (APROBAT)
  • construire locuință colectivă pe str. Adunați 7, beneficiari Paul Doru Tehutu și Mihaela Loredana Tehutu. Înălțimea maximă a imobilului va fi de 9 metri, în contextul unui regim S+P+2E. Beneficiarii au doar 483 mp la dispoziție pentru dezvoltarea proiectului (APROBAT, fără suplimentarea ulterioară a CUT-ului cu 20%)
  • construire ansamblu imobiliar în zona Galata (zona șos. Iași – Voinești), beneficiar omul de afaceri Eusebiu Siminiceanu prin mai multe firme ale sale (Miroslava Development 1, 2, 3 și 4). Terenul ajunge la 166.491 mp și este împărțit în mai multe unități teritoriale de refereință, iar înălțimea maximă a unui imobil ajunge la 24 metri. Siminiceanu este cunoscut în piață pentru tranzacții imobiliare, puțin probabil ca el să dezvolte proiectul (AMÂNAT, probleme legate de acces la amplasament)
  • construirea unui imobil multifuncțional cu locuințe, sediu de firmă și comerț pe str. Doftoreanu 5A, beneficiari Emilia și Eusebiu Gabor. Suprafața terenului ajunge la 871 mp, iar intenția este de a construi o clădire cu demisol, parter și patru etaje. Calea de acces este din DS 3755 (RESPINS)
  • construirea unui sediu de firmă pe str. Mitropolit Varlaam 44, beneficiar Iasmina SRL. Suprafața terenului este de circa 850 mp, iar intenția este de a construi un imobil cu subsol, demisol, parter și cinci etaje plus un al șaselea etaj retras. Înălțimea maximă a imobilului a fost propusă la 28 metri (APROBAT)

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Utile

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top