Connect with us

O propunere simplă și eficientă pentru fluidizarea traficului pe Podul Metalurgiei

Propunerea vine din partea unui cititor

Utile

O propunere simplă și eficientă pentru fluidizarea traficului pe Podul Metalurgiei

Un cititor Apix.ro ne-a trimis pe mail o soluție simplă prin care traficul pe Podul Metalurgiei ar putea fi cu mult simplificat. Dacă ar fi aplicată, propunerea de fluidizare a traficului și-ar dovedi imediat eficiența: șoferii care vin de pe Splai Bahlui drept și vor să întoarcă pe Splai Bahlui stâng nu ar mai provoca aglomerație pe liniile de tramvaie existente. Soluția e la îndemâna Primăriei: pot fi montate separatori de bandă și două indicatoare.

Redăm mesajul integral primit pe adresa redacției:

Propunere de fluidizare a traficului pe pod metalurgie

Zona Pod Metalurgie capătă, prin dezvoltarea imobiliară și cea de a afaceri, o importanță tot mai mare, astfel podul care traverseză Bahluiul devine un nod de circulație intensă în care la orele de vârf se creează blocaje importante.

Pe Podul Metalurgie banda 1 de pe sensul de mers dinspre Tătărași spre Calea Chișinăului pe strada V. Lupu, nu poate fi utilizată de cei care merg înainte pentru ca nu are corespondent nici inainte de pod și nici după acesta.

Dacă acestă bandă ar fi semnalizată corespunzător ar putea fi folosită pentru virajul la stânga de cei care vin pe sensul unic de pe malul drept și doresc să ajungă pe sensul unic de pe malul stâng, fără ca aceștia să se mai intersecteze cu restul de trafic de pe pod, evitând astfel formarea de coloane de autoturisme pe malul drept, pe de o parte, fluidizând traficul pe axul drumului pe de alta parte.

Această soluție va fi foarte utilă mai ales în contextul în care în acea zonă vor fi date în folosință foarte curând câteva zeci de apartamente și urmează să mai fie realizate alte câteva zeci în anii următori.

Soluțiile de semnalizare ar fi: schimbarea culorii benzii speciale și delimitarea cu popici flexibili plus indicator de stânga pe malul drept și indicator de sens unic pe malul stâng pentru autovehiculele care vin din spre Tătărași.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Utile

To Top